Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Munkahely gond volt így már...

Munkahely gond volt így már valaki?

Figyelt kérdés

Sziasztok

6 hetes terhes vagyok de még nem voltam orvosnál.

Jővőhéten fogok menni elöször.

A munkahelyem nem pont baba barát. Ugyanis festékboltba dolgozom próbálom kímélni magam nem emelgetek nem megyek az "oldószeres részlegre" volt már egy vetélésem és félek hogy megint baj lesz. Szerintetek az orvos kiír táppénzre a oldószerek/festékek/emelgetés miatt?

2024. jan. 3. 18:12
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Nagyon változó, engem már 6 hetesen táppénzzel zaklatott a nőgyógyász meg a háziorvosom is, elmondtam hogy nem kell, itthon vagyok home officeban, azért most a 11. héten is megkérdezték, hogy táppénz? :D De olvastam itt olyat akit nem akar kiírni az orvosa hiába dolgozik olyan helyen.
2024. jan. 3. 18:57
 2/6 anonim ***** válasza:
86%

Kiírhat a nőgyógyászod bármikor.

Engem vérzés miatt írt ki a hatodik héten, mert feküdnöm is kellett.

A te életed más egy kicsit, nézz utána a munka törvénykönyvében. Mivel a munkahelyed veszélyes a várandósságra, kötelesek olyan munkakört biztosítani, ami biztonságos számodra és nem terhel emelésekkel például. Ezt a munkaalkalmassági orvossal kell megbeszélned. Ha nem tudnak adni, akkor nem tudsz dolgozni, de fizetniük kell. Jobban jársz anyagilag, mintha tp lenne.

Személyes vélemény: ilyen előzményekkel, ami neked van, biztosan mihamarabb intézném. Ha nem járható út a munkaalkalmassági orvossal, akkor tp. Lehet jönni a táppénzcsalással, akkor is.

2024. jan. 3. 19:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha még nem volt megállapítva élö terhesség (szívhang) addig csak a háziorvosoddal tudod magad esetleg kiíratni
2024. jan. 4. 06:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Terhesség megállapítás után a legtöbb doki gyakorlatilag akkor ír ki, amikor kéred.

Addig meg elmehetsz betegszabira, vagy sima szabira.

2024. jan. 4. 09:42
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat ❤️
2024. jan. 4. 09:51
 6/6 anonim ***** válasza:

4 vagyok. Azért azzal kiegészíteném, hogy ha már publikus lesz, hogy babát vársz, akkor a munkáltatód köteles számodra biztonságos munkafeltételeket biztosítani. Ha ezt nem teszi meg, akkor fel kell mentenie a munkavégzés alól és fizetnie kell a teljes béredet (ezért inkább szoktak találni más megoldást :D).

Szóval ha egyébként úgy érzed tudnál dolgozni, akkor nem érdemes táppénzre menni, ami alatt ugye csak a fizetésed 60%-át kapnád.

Ezt csak azért biggyesztettem ide, mert nem biztos, hogy tudtad. :)

2024. jan. 4. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!