Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mitől rövidülhet meg a méhnyak?

Mitől rövidülhet meg a méhnyak?

Figyelt kérdés
2023. dec. 28. 22:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Leginkább egyedi sajátosság (kötőszövetek, szalagok, izmok milyensége). Nincs objektív oka, aminek kiküszöbölésével elkerülhető lenne, ha erre gondolsz.
2023. dec. 28. 23:28
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igen,pont arra gondoltam,hogy eltudnám e kerülni. 30 hetes vagyok és 1 hónapig nincs orvos,nagyon hosszú időnek tartom a terhesség ezen szakaszàn
2023. dec. 29. 00:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán tudod elkerülni. Nekem UH-val mérték, mikor csaj elkezdett rövidülni a 24. héten, semmi teendő nem volt vele. Aztán a 28. hétre az előző méréshez képest jóval rövidebb lett, itt már mondta a dokim, hogy több pihenés, csak zuhanyozzak, és tilos az együttlét. Kaptam tüdőérlelőt is. Viszont ezekkel megelőzni nem lehet, csak elővigyázatosság akkor, ha már elkezdett rövidülni. Fertőzésekre kell nagyon figyelni, azok veszélyesek.

Amúgy én 4 nappal túlhordtam. Boldog babavárást! :)

2023. dec. 29. 06:04
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Mindezt hasi ultrahangon látták? Mert nekem csak olyat csinálnak
2023. dec. 29. 06:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem 17hetesen volt egy fél napos vérzésem. Akkor mondta a doki, hogy 2 ujjnyira rövidült a méhnyak és kinyílt 1 ujjnyira a méhszáj. Sok magnézium és pihenés. Fertőzésekre fokozott vigyázás. Ennyit tehettem. Volt mellette egy 2 évesem, így a pihenés nem igazán volt kivitelezhető. 39+2nél indult be a szülésem, elötte nap nst-n csináltak uh-t, ott ugyan az az értékem volt mint 17 hetesen
2023. dec. 29. 08:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Hüvelyivel mérték rutinszerűen a 24. héten, utána csak azért, mert már eleve rossz érték volt. Én a 30. héten már nem aggódnék ezen a helyedben, persze csak ha nem vérzel vagy görcsölsz.

3#

2023. dec. 29. 10:20
 7/7 anonim ***** válasza:

15hetes terhesen 2,5 centit vágtak a méhnyakamból, mert rosszindulatú elváltozást találtak rajta. Csak egy picike csonk maradt.

Végig 4 hetente jártam dokihoz, egyszer vizsgált hüvelyi ultrahanggal, mert a méhlepény a méhszájon volt, ami később elmozdult.

39+1-re szültem.

2023. dec. 30. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!