Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak, hogy ne ébredje...

Mit csináljak, hogy ne ébredjek fel folyton?

Figyelt kérdés
Az utóbbi hetekben egyre jellemzőbb, hogy éjszaka felébredek és egyáltalán nem érzem magam fáradtnak. Még 3 hónap visszavan a terhességből, jó lenne pihentetően aludni, amíg megtehetem.
2023. dec. 28. 08:15
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem pont az is baj, hogy ennyire rá vagy feszülve, hogy muszáj aludnod, mert utána nem fogsz tudni. Pl én ha ránézek az órára és tudom, hogy még 2 órám van gyorsan sokat aludni, tuti csak forgolódok :D
2023. dec. 28. 08:24
 2/8 A kérdező kommentje:
Tekintsünk el attól, hogy később a baba miatt nem fogok tudni rendesen aludni. Ettől függetlenül is kellemetlen, amikor éjszaka felébredek és csak nézek ki a fejemből.
2023. dec. 28. 08:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Elhiszem, nem agyalsz túl sokat mostanában?
2023. dec. 28. 09:00
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem hiszem :) Nem szokott eszembe jutni az ébredés, csak amikor épp megtörténik :D Aztán gondoltam, valamit lehet ellene tenni, rákérdezek itt.
2023. dec. 28. 09:06
 5/8 anonim ***** válasza:
86%

Ez is a hormonok játéka. Ugyanebben a cipőben járok, én már a 8. hónapba lépek a napokban.

Volt egy ilyen korszakom a 6. hónapban, az aztán megoldódott, most egy hete megint képes vagyok másfél órán át bámulni a plafont.

Nekem ami segít: este hamarabb fekszem, lefekvés előtt 1 órával már nem iszok semmit, így nem kell mosdóba mennem (vagy csak elég egyszer három alkalom helyett). Magnéziumot is később veszem be, elvileg az is segít. Ha mégis ébredek, akkor próbálok úgy visszaaludni, hogy tudatosan ellazítom az összes izmomat szépen sorban. Általában a lábujjaktól a vállamig érek csak el. Ha éppen beválik, akkor addigra elalszom.

A barátnőm citromfű tartalmú teát ivott ugyanebben a helyzetben, azt én még nem próbáltam.

2023. dec. 28. 09:26
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Mind a 2 terhességem vége fele volt ilyen időszak. A hormonok teszik.
2023. dec. 28. 09:33
 7/8 anonim ***** válasza:

En terhesen nagyon szenvedtem az alvassal, de mar az elejetol kezdve, vegig kitartott sajnos.

Viszont miutan mar nem dolgoztam es elso baba leven, napkozben annyit “lustalkodhattam”, amennyit akartam, igy azert ki lehetett birni. Amig dolgoztam, addig tenyleg azt se tudtam merre vagyok arccal napi 2-3 ora alvassal terhesen, de ezert is birtam csak a 18. hetig.

Es hozzatennem, hogy habar nem volt egyszeru egy ujszulottel, nyilvan millioszor kelt, meg volt olyan, hogy szo szerint 1 percet se aludtam egy nap, de amikor volt ra lehetosegem, akkor sokkal minosegibb volt az alvasom, mint terhesen es en szemely szerint jobban is ereztem magam.

Szoval nyilvan nem lehet elore pihenni, ez a legnagyobb hulyeseg a vilagon, de szamomra olyan kenyelmetlen volt a terhesseg, hogy kipihentebb voltam a kisfiam mellett atlag napi 2 ora alvassal, mint terhesen barmikor :D

Es szerencsere nekunk tenyleg csak az elso 2 honap volt nagyon rossz, utana mar csak 2-4 alkalommal kelt ejszaka, az mar szuper volt (szamomra).

2023. dec. 28. 11:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem második trimeszterbe volt ilyen időszakom, nem bírtam egyszerűen elaludni, csak forgolódtam, aztán napközbe meg mint akit fejbe vágtak. Igazából magától megoldódott, olyan napjaim is voltak amikor legszívesebben 24ből 20 órát csak aludtam volna 😃 35 hetes vagyok, pár napja szintén nem alszom jól, pedig fáradt vagyok. Én is hormonokra fognám, plusz észre veszem, hogy ahogy közeledik a szülés azért pörög az agyam is. Talán ismét majd magától vissza áll, addig meg igyekszem alkalmazni én is, hogy lefekvés előtt kevesebbet iszom, esetleg bedugom a fülem és hallgatok valamit.
2023. dec. 28. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!