Üvegszilánk miatt mennél balesetire?
Azt hittem kis fólia darab van a földön, a hűtő előtt (amiben ugye mosatlan zöldségeket tárolok, pár hónapja arrafelé eltört egy hűtőben tárolt üveg), így rányúltam, de üvegszilánk volt. Egyből beleállt az ujjamba, de kihúztam belőle, szerintem nem tört bele. Azonnal vérezni kezdett. Lemostam hidegvizzel, kinyomkodtam belőle a vért egy kicsit, majd lefújtam fertőtlenítővel.
Jelenleg keresni kell a nyomát, mert nem igazán látszik.
Én félek a vérmérgezéstől, így felhívtam a sürgősségit, hogy ilyenkor is kell-e tetanusz. (Azt nem mondtam, hogy a hűtő előtt volt a szilánk.) Azt mondták, hogy nem mondhatják ne menjek be, így menjek be, megnézik nem-e maradt benne szilánk és kitisztítják. Tetanuszt nem említettek, csak egy másik ügyeletes doki mondta aki telefonon jó helyre irányított, hogy terheseknek nem szoktak.
Azt sem szeretném, hogy sok beteg ember között megint összeszedjek ott valamit meg attól legyen rosszabb az ujjam, hogy felnyitják.
Ti bemennétek emiatt a helyembe?
6 hetes "alig terhes" voltam, mikor megcsípett életemben először egy darázs, én attól paráztam be, de végül nem mentem orvoshoz.
Következő héten ugyanúgy jártam, mint te, csak én nem láttam és beleléptem a szilánkba. Kiszedtem, fertőtlenítettem Octenisepttel, bekötöttem, mentem tovább.
Semmi bajod nem lesz, néha nézz rá a sebre, ha nem gyulladt vagy csúnya, akkor minden rendben lesz.
Szétszedte a botmixer az ujjamat,de nem vágta le.
Nem mentem sehova.
Meggyógyult,még élek....
Szóval ne parazz egy üvegszilánk miatt.
16-os: Szegénykém😔😔 Remélem azóta minden rendben velem
Nem akarom én senki idejét húzni, ezért kérek orvost a telefonhoz, ha van valami. Csak sajnos apró sérülés miatt volt már vérmérgezésem, a lányomnak nyirokban futó fertőzése, egy rokonunkat meg szegény meghalt, az egyik oka szepszis colt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!