Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor kell vasat szedni,...

Most akkor kell vasat szedni, vagy sem terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Szedek terhesvitamint már a kezdetektől. A 12.heti vérképnél az alsó határ 6 körül van azt hiszem, na ott 9,9 volt a vasam, ott azt mondta a doki, hogy nem kell ilyen érték miatt vasat szednem. A 26.héten a cukorterheléssel egybekötött vérképnél már 22 volt a vas és a felső határ 36 körül van, de olyan 20.hét óta érzem azt, hogy néha szívdobogásérzésem van, légszomj nagyon sokszor, nagyon fáradékony vagyok, bár nagyon nagy a hasam már kb a 16 héttől, szóval az és a durva frontérzékenységem is lehet a ludas. Most vagyok 33 hetes és januárban kell mennem a 36.heti laborra. Sok helyen olvastam, hogy kell külön vasat szednie a kismamáknak, de hát az én orvosom plusz a védőnő is azt mondják, ilyen értékekkel nem kell. De vannak mégis napok mikor harmat gyenge vagyok meg egész nap csak aludnék és nem tudom,hogy csak rosszul viselem a terhességet, vagy mégis kellene az a vas. Teljesen tanácstalan vagyok, mert még a háziorvos is azt mondja, nem kell, de én meg érzem, hogy valami nem kerek pár hete már.

Szerintetek mit lehet tenni? Menjek szembe az orvosok tanácsával, és szedjek mégis vasat, vagy nem kell tényleg ilyen érték mellett és csak én viselem rosszul ezt az állapotot?

2023. dec. 15. 11:57
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Köszi, kedves vagy 🙂!!
2023. dec. 15. 18:07
 22/29 anonim ***** válasza:
Olvasd el Szabó Gál Bence írását a vasról és a multivitaminokról. Vannak a témában videói is.
2023. dec. 16. 07:56
 23/29 A kérdező kommentje:
Ha nem valami rémisztgetős meg összeesküvés elméletes , akkor el fogom, amit időm lesz rá.
2023. dec. 16. 09:54
 24/29 anonim ***** válasza:

Én nem olvasgatnék inkább a helyedben..Nem ismerem azt a cikket de inkább nem olvasom el.

Előző sokadik kommentelö vagyok.

2023. dec. 16. 10:05
 25/29 A kérdező kommentje:
Azért is írtam, hogy ha olyan a témája,én sem fogok. Ezért sem vagyok bent egy babás mamàs Facebook csoportban és hasonlókban sem. Egyedül itt tájékozódok, ha valami nem tiszta.
2023. dec. 16. 10:15
 26/29 anonim ***** válasza:

Azért a gyakori népére se feltétlen jó hagyatkozni.

A dokikban ha ennyire nem bízol, miért nem cseréled le őket?

A túl sok vasnak is megvan a kockázata, pl ha hosszú távon magas a vér vas szintje, a májad károsítja, mert az raktározza.

2023. dec. 16. 10:33
 27/29 A kérdező kommentje:

Sajnos háziorvost nem tudok cserélni, kis város ahol élek, a másik doki 70-en fölül van, őt nem szeretném, mert bunkó is. A nőgyógyászt akihez terhesgondozásra járok, meg már nem cserélem le erre a kis időre, védőnő meg nyilván az, akihez körzetileg tartozom, ott nincs más opció. Szóval ez a kis idő már elmegy igy .

Nyilván itt is szűröm, amit úgy érzek, hogy nem hasznos, de sok dologban nyugtattak már meg itt, amivel mondjuk a kórházban a frászt hozták rám és nem volt igazuk. Meg kell válogatni itt, kinek mit hiszünk el, mi a hasznos nekünk. Szerintem ennyi .

2023. dec. 16. 12:10
 28/29 anonim ***** válasza:

22es vagyok

Egyáltalán nem ijesztgetésből küldtem. :) Szabó Gál Bence szerint nem jó vastablettát szedni, hanem ha alacsony a vasszint a szervezedben, akkor kell egy jó multivitamin és ha szükséges akkor még laktoferrin. Én még csak tervezem a babát, nem akarok ijesztgetni senkit. :)

2023. dec. 16. 12:55
 29/29 A kérdező kommentje:
22-es! A jó terhes vitamin már megvan 🙂.
2023. dec. 16. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!