Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor kell vasat szedni,...

Most akkor kell vasat szedni, vagy sem terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Szedek terhesvitamint már a kezdetektől. A 12.heti vérképnél az alsó határ 6 körül van azt hiszem, na ott 9,9 volt a vasam, ott azt mondta a doki, hogy nem kell ilyen érték miatt vasat szednem. A 26.héten a cukorterheléssel egybekötött vérképnél már 22 volt a vas és a felső határ 36 körül van, de olyan 20.hét óta érzem azt, hogy néha szívdobogásérzésem van, légszomj nagyon sokszor, nagyon fáradékony vagyok, bár nagyon nagy a hasam már kb a 16 héttől, szóval az és a durva frontérzékenységem is lehet a ludas. Most vagyok 33 hetes és januárban kell mennem a 36.heti laborra. Sok helyen olvastam, hogy kell külön vasat szednie a kismamáknak, de hát az én orvosom plusz a védőnő is azt mondják, ilyen értékekkel nem kell. De vannak mégis napok mikor harmat gyenge vagyok meg egész nap csak aludnék és nem tudom,hogy csak rosszul viselem a terhességet, vagy mégis kellene az a vas. Teljesen tanácstalan vagyok, mert még a háziorvos is azt mondja, nem kell, de én meg érzem, hogy valami nem kerek pár hete már.

Szerintetek mit lehet tenni? Menjek szembe az orvosok tanácsával, és szedjek mégis vasat, vagy nem kell tényleg ilyen érték mellett és csak én viselem rosszul ezt az állapotot?

2023. dec. 15. 11:57
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Hát ezt nem tudom megmondom őszintén. Nem is tudom volt-e ilyen a vérképemen feltűntetve. Vagy lehet-e más neve ennek, mert így, hogy B12 szerintem tuti nincs a vérvételes leleten.

Amúgy a terhes vitaminban emelt adagban van ez is. Nem tudom, tényleg.

2023. dec. 15. 14:44
 12/29 anonim ***** válasza:

Húha nem tudom sajnos, hogy van feltüntetve egy magyar vérképen, én külföldön élek.Amúgy utána néztem a fáradékonyság, levertség utalhat vitamin b12 hiányra.( lehet nincs hiányod,) próbálj utána nézni hogy a b12 hogyan van feltüntetve egy vérpapíron. Ne kezdj el semmit se szedni, max emlitsd meg a következő vizsgálatodnál hogy nem a szenvedhetsz b12 hiányban.

#3 és 10es voltam.

2023. dec. 15. 14:59
 13/29 A kérdező kommentje:
Köszi. Minden alkalommal megemlítem, de semmit nem mondanak rá 🤷.
2023. dec. 15. 15:33
 14/29 anonim ***** válasza:

Akkor nincs gond. A fáradtság teljesen normális terhesen, csak nem mindegy milyen szintű az a fáradtság.Ha társul hozzá alacsony vérnyomásszint, reggeli kikelek az ágyból és összeesek dolgok akkor kezdenek kicsit vakarózni az orvosok hogy na alapos vérképet irnak ki. Nincs akkor gond nálad ne aggódj:) Én azért aggódom mert van és szedtem a vasat a 18.héttől most a 33.ban meg még mindig vashiányom van a vas szedése alatt, mostmár dupla dózisban tolom.Meg a vitamin B12-t irtak ki most. Ne aggódj ha aztmondják hogy nincs baj akkor nincs ❤️❤️❤️

#3,10,12

2023. dec. 15. 15:37
 15/29 A kérdező kommentje:
Hát azért nekem is sokszor 103/71 és 119/79 között mozog a vérnyomásom. Bár nem szédelgek , meg àjuldozok, de hát nem kellemes.
2023. dec. 15. 15:46
 16/29 anonim ***** válasza:

Nekem 90volt na ott szédelegtem mikor hirtelen álltam fel az ágyból vagy a kanapéról az alacsony. A tiéd jó.Nekem most 110 volt legutóbb.

2023. dec. 15. 15:50
 17/29 A kérdező kommentje:

Igen, nekem is mindig ezt mondja a védőnő. A terhesség előtt százhuszonvalamennyi volt mindig, terhesség alatt lett alacsonyabb.

Mondjuk sokszor ha jön front és gyengének érzem magam, akkor a vérnyomásom is alacsonyabb.

2023. dec. 15. 15:58
 18/29 anonim ***** válasza:
Az alacsonyabb vérnyomás teljesen normális terhesen( legalabbis nekem ezt mondták az orvosok) A magas vérnyomás nem túl jó sem az anyának a babának meg főleg veszélyes.Szóval inkább legyen alacsonyabb.
2023. dec. 15. 16:02
 19/29 A kérdező kommentje:
Akkor ezzel nem lesz baj 😄.
2023. dec. 15. 17:49
 20/29 anonim ***** válasza:
Nyugi nyugii biztos minden a legnagyobb rendben van veled :) #12/16/18
2023. dec. 15. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!