Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Erős vashiánnyal küzdök...

Erős vashiánnyal küzdök illetve vitamin b12 el.Kivel fordult ez elő a terhessége vége fele? 1szem tardiferont már szedek reggelente plusz babavitamin uzsonna időben.

Figyelt kérdés
Az 5.hónapban határon aluli volt a vasértékem ekkor irták fel a tardiferont.Most a 8.hónap elején az alsóhatár felett vagyok ugyan egy kicsivel így 2 szem tablettát írt ki az orvos illetve vitamin B12-t Ilyen ihatós ampulla heti 1x kell bevenni.Elolvastam a betegtájékoztatót, terheseknek nem ajánlott ? Akkor most bevegyem vagy ne?Kérjem ki egy orvos véleményét mielött beveszem?
2023. dec. 11. 19:05
 1/4 anonim ***** válasza:
55%
Orvos írta ki, nem? Akkor nem értem a problémát. Terheseknek semmi nem ajánlott, ugyanis semmit nem tesztelnek terheseken. Gondolom abban a betegtájékoztatóban is az van, hogy ha a kezelőorvos indokoltnak ítéli meg, akkor lehet szedni, na az orvos indokoltnak érezte. Figyelj, vagy beveszed vagy majd a terhesség vége fele járhatsz 2 naponta infúzióra, hogy felhúzzák az értékeidet.
2023. dec. 11. 19:52
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, orvos irta ki. De itthon vettem észre mikor kiváltottam a betegtájékoztatót olvasva, nem terveztem nem beszedni egyáltalán csak ha itt nem kapok értelmes választ akkor holnap kikérem az orvosom véleményet vagy egy gyógyszertárosét 🤷‍♀️ Mindössze ennyi.Nem az van benne hogy egyáltalán nem lehet szedni terheseknek.Holnap kikérem egy szakember véleményét hogy ezt a márkát szedhetem e.Köszi a nagylelkü segítséged.
2023. dec. 11. 20:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Persze, gyakori dolog a vashiany (es verszegenyseg is) terhesen,nem vagy vele egyedul. Nekem is szednem kellett napi haromszor vasat, illetve en szules utan kaptam vert is, bar inkabb annak ahhoz volt koze, hogy sok vert vesztettem szules kozben. De aztan rendezodott minden.

Az orvos felulbiralhatja a betegtajekoztatot termeszetesen.

2023. dec. 11. 22:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Nezz utana Szabo Gal Bence nezeteinek a vasrol.
2023. dec. 12. 04:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!