A babavitamin mellett kell, vagy ajánlott mást is szedni?
Szia!
Én Gravidát és mellé folsavat szedek. A dokim azt mondta ha elfogy kezdjem el a Femibion 400-at szedni. Ez 13. héttől a szoptatás alatt is szedhető. A védőnő azt mondta a dokik most nagyon ezt ajánlják mert új. 1 hónapra való adag van benne Pesten 5500ft-ért vettük. Itt nálunk viszont 3500ft. Nem mindegy!!
SZia!
Én is Eurovitet szedek, de mivel az utolsó vérvételem nem lett túl jó (kevés nekem a vitamin, mert babócám felhasználja a készleteimet) szedek mellé vasat, Calcium, Magézium készítményt, Omega savakat, C-Vitamint. EZeket úgy heti 5*.
Én Hipp Natalt szedek, mást mellette nem. 98% ban gyumolcstartalmu, nem tabletta, ilyen kubu szeru gyumolcsital.
Ezek vannak benne:
A Natal étrend-kiegészítő összetevői
Folsav
A folsav fontos szerepet játszik a születendő gyermek idegsejtjeinek képződésében, és a sejtosztódásban. A szervezet megfelelő mennyiségű folsavval való ellátása már a gyermektervezés ideje alatt ajánlott.
Vas
A vér oxigénszállításában és a sejtek energiacseréjében vesz részt. A vas továbbá azért különösen fontos, mert a magzat vérállományának kialakulásához is szükség van rá.
Jód
A pajzsmirigy fontos hormonjainak termelésében elengedhetetlen a jód, melyek a gyermek szellemi és testi fejlődésében játszanak fontos szerepet.
B1 Vitamin (Thiamin)
Az energiacsere és az idegrendszer fontos tényezője.
B2 Vitamin (Riboflavin)
Szénhidrátok, zsírok és fehérjék lebontásában, illetve azok energiává való átalakításában játszik lényeges szerepet.
B6 Vitamin (Pyridoxin)
A fehérjék anyagcseréjében, valamint a vérképzésben fontos.
Biotin
Bőr és köröm egészséges fejlődésében, valamint a szénhidrátok és zsírok anyagcseréjében nélkülözhetetlen.
B12 Vitamin (Cobalamin)
Fontos szerepe van a vörösvértestek képződésében, valamint a fehérje és szénhidrát anyagcserében. Mivel elsősorban vörös húsokban fordul elő, különösen vegetáriánus nők figyeljenek a B12 Vitamin pótlólagos bevitelére.
C-vitamin
Erősíti az immunrendszert, elősegíti a vasfelszívódást, megelőzi a káros anyagcsere-termékek képződését, és sejtvédelmi funkciót tölt be.
E Vitamin
A sejtfalak védőrendszere, antioxidáns hatású - megelőzi a szabad gyökök felhalmozódását a szervezetben.
Niacin
A sejtlégzésben résztvevő enzimek működéséhez, illetve az energia-átalakításban fontos, vagyis a tápanyagokból származó energia képződését segíti elő.
Magnézium
Az izmokat érő ingerek átvitelében, valamint az izom összehúzódás folyamataiban fontos. A magnéziumnak fontos szerep jut az egészséges szívfunkciók működésében is.
Cink
Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, védi a bőr épségét, az inzulinnal együtt pedig kiemelt szerepet kap a normális cukor-anyagcsere létrejöttében.
Én az Elevitet szedtem kb a 20. hétig minden nap.
Azóta heti 2-3-szor szedem, illetve pluszban heti 2-3 Béres kalciumot és 2-3 Béres vasat szedek.
Üdv, 28 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!