Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért veszélyes a magzatra...

Miért veszélyes a magzatra nézve a műtéti altatás?

Figyelt kérdés

2023. dec. 10. 21:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
14%

Ok. Nekem mindegy, kinek a gyereke lesz egy életre nyomorék.

Az a kérdés, miért veszélyes a magzatra az altatás.

Ezért.

A dohányzás is érleli a méhlépényt, mégsem lesz minden baba koraszülött, akinek az anyja végig dohányozza a terhességét, attól nem ajánlott dohányozni terhesen. Aztán vagánykodhat, hogy semmi nem volt, a hülye aki hallgat rá meg szül egy 800g-os babát már tüdőrákkal,mert nem arra hallgat, akire kellene.

Aztán mindenki a maga tudja.

2023. dec. 11. 10:51
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
👍🏼
2023. dec. 11. 10:52
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

Oxigénhiányhoz vezető okok

Többféle tényező is okozhat újszülöttkori oxigénhiányt, melyek kapcsolódhatnak az édesanyához és a magzathoz:

gyógyszerhatás;

köldökzsinór-előesés;

köldökzsinór összenyomódása;

túlhordás (következtében felléphet pl. meconium-aspirációs szindróma: a magzat magzatvíz és meconium (magzatszurok, azaz az első széklet) keverékét lélegzi be);

a méhlepény leválik a méhfalról;

fejlődési rendellenességek;

koraszülés: ha a csecsemő a 37. hét előtt születik;

magzatvíz-embólia: ugyan ritkának számít, de ez a szövődmény – amelyben a magzatvíz bejut a várandós nő vérkeringésébe és allergiás reakciót okoz – nagyon súlyos;

méhrepedés: szignifikáns összefüggés van a méh izmos falának repedései és az újszülöttkori oxigénhiány között;

fertőzés a szülés során;

hosszan tartó vagy nehéz szülés;

az édesanya magas vagy alacsony vérnyomása a terhesség alatt;

vérszegénység: a vérszegénységben szenvedő édesanya és/vagy csecsemő esetében a vérsejtek nem szállítanak elegendő oxigént.

Okozhat. Nem feltétlenül okoz, de mondd ezt annak a szerencsétlennek akinek okozott.

Aztán itt be is fejeztem, pontozzatok le nyugodtan, a gyogyszerhatás akkor is az első a felsorolásban.

2023. dec. 11. 11:13
 14/18 anonim ***** válasza:
72%

"Ok. Nekem mindegy, kinek a gyereke lesz egy életre nyomorék."

"Okozhat. Nem feltétlenül okoz, de mondd ezt annak a szerencsétlennek akinek okozott."

Hát ez az, nem feltétlenül okoz, mégis be akarod mesélni másoknak, hogy mindenképp baj lesz.

2023. dec. 11. 11:28
 15/18 anonim ***** válasza:
30%

Már az első kommentben úgy írtam hogy okoz(hat), de ne bántson.

Aki akar kockáztasson.

A kérdező megkérdezte miért veszélyes az altatás, pl ezért. Ha 100%ban ez lenne a következménye nyilván nem csinálnák, de ha 10bol 2nel ez van és te a 2ben vagy, nem a 8ban, vígasztal? Engem nem vígasztalna.

2023. dec. 11. 11:37
 16/18 anonim ***** válasza:
54%

Az altatás aki nem csak magzati, hanem anyai kockázati tényezői is vannak.

A gerincközeli érzéstelenítésnek is megvannak a maga lehetséges mellékhatásai, ugyanakkor fényévekkel egyszerűbb, sokkal kevésbé komplex, mint egy altatás. Szóval ez utóbbinál több minden sikeredett félre. Kezdve azzal, hogy a terhes nők az utolsó étkezés időpontjától telt gyomrúnak számítanak, emiatt megsokszorozódik az esélye a gyomortartalom légcsőbe-tüdőbe kerülésének, ami egy potenciálisan életveszélyes szövődmény.

2023. dec. 11. 13:11
 17/18 anonim ***** válasza:
63%

15/ tudod ha az elet felül akarja irni a döntésedet felülírja. Mast döntését meg hagyd meg másnak.

Tudod en sem akartam altatast. De levallt a lepeny és nem volt ido varni, mind ketten életveszélyben voltunk. Elutasithattam volna az altatast, es akkor egyikünk biztosan elalszik örökre….

Szoval na… nem annyira ördögtől való ez. Az en babam is felsírt

2023. dec. 11. 14:24
 18/18 anonim ***** válasza:
Nekem nem hatott a gerincbe adott érzéstelentő, így elaltattak, semmi baja nem lett a babának szerencsére.
2023. dec. 14. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!