Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség=védettség? Hogyan...

Terhesség=védettség? Hogyan kell ezt hivatalosan bejelenteni? (Nem a táppénzt. Csak a terhességet.) Mit írok a levélben? Miért leszek egyáltalán védett?

Figyelt kérdés

#terhesség #védettség #Terhesség közlése
2023. dec. 8. 13:07
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Azért szeretném, mert most itthon vagyok az első gyerekkel, de a másodikkal terhes vagyok. A kettő között pedig szeretnék dolgozni.

Míg a második meg nem születik tudnék dolgozni.

2023. dec. 9. 09:05
 12/16 anonim ***** válasza:
Én a helyedben felhívnám a HR-t és megkérdezném, hogy egyáltalán mik a lehetőségek(nemtudjuk mit dolgoztál, mennyire tudnak visszavenni kis időre) aztán elküldeném emailban, hogy miben egyeztetek meg. Ezt szokták is kérni. Amikor mentem vissza dolgozni én telefonon beszéltem velük aztán emailban ráerősitettem.
2023. dec. 9. 10:00
 13/16 anonim ***** válasza:
77%
Gyeden vagy? Akkor arról írsz egy levelet, hogy x nappal kezdődött vissza állsz q munkába. Ez minimum 30 nappal a tervezett munkába állás elott kell hogy megtortenjen. A második terhesseget nem kell bejelentési kulon
2023. dec. 9. 12:14
 14/16 anonim ***** válasza:
77%
Ahogy az utolsó is írja. 30 nappal kell korábban jelezni. Mennyi idős az első gyerek? Azért arra számíts nembiztos, hogy ilyen kis időre tudnak munkát biztositani, mert azt se írtad mit dolgoztál.
2023. dec. 9. 12:50
 15/16 anonim ***** válasza:

"Azért arra számíts nembiztos, hogy ilyen kis időre tudnak munkát biztositani, mert azt se írtad mit dolgoztál."

Nem, nem kell arra számítania. Bármikor megszuntetheti a gyermekgondozasra igénybe vett fizetés nélküli szabadságát és bizony kötelesek vissza venni dolgozni, ha ezt q szándékát minimum 30 nappal q tervezett munkába állás előtt írásban bejelenti. Ráadásul mivel terhes is, fel se momdhatnak neki

2023. dec. 9. 13:03
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem mondhatnak fel neki, de függ attól, hogy mit dolgozott. Veszélyes munkakör stb... de nem válaszól semmire, így nehéz bármiben is segíteni neki.. azt írta otthon van az elsővel. Hova teszi addig a gyereket amég dolgozik. Ha extra igényeket akarna, mondjuk ettől eddig dolgozni, mert a másik még kicsi úgy nem biztos, hogy tudják ilyen kis időre foglalkoztatni.. nem úgy gondolom, hogy a másik holnap kezdi a bölcsit, mert azt írta volna
2023. dec. 9. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!