Hogy mondjuk el?

Figyelt kérdés

Karácsonykor leszek 10 hetes, a férjem akkor akarja mindnekinek elmondani, mert együtt a család, én korainak tartom.

Meg akarom várni a 12. hetet, de körbe járni mindenkihez házhoz ezért nem szeretnék. Anyósomhoz még oké, de a férjem testvéreihez nem akarok csak ezért elmenni. (Lényegében nincs velük szoros kapcsolat év közben.)

Ti hogyan mondtátok el? Személyesen elmentetek mindenkihez?

2023. dec. 1. 18:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Az első ultrahang előtt a férjemen kívül csak egy barátnőm tudta, akinek van már gyereke, így tudott támogatni, tanácsokat adni, stb. Meg jó volt a férjemen kívül valakivel beszélni róla mennyire izgulok. 7. hétben vagyok, az első ultrahangon minden rendben volt, már van szívhang is, kaptam kis ultrahang képet, azt elküldtem még egy barátnőmnek, a párom anyósnak illetve ma mondtuk el a szüleimnek egy családi kirándulás alkalmával :) Másnak annyira nem tervezünk nagy bejelentést őszintén, mivel akivel nem beszélünk napi szinten nyilván nem is érdekli, maximum majd Facebookra kiteszünk valami vicces vagy találó képek 12 hét után, akkor gratulálhat aki akar :D
2023. dec. 1. 22:17
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem készültünk nagy bejelentéssel és meg akartuk várni, hogy a 12. héten lássa az orvos, hogy rendben van-e vagy van valami gond. Ezután akartam elmondani, de az élet közbeszólt. Anyukám egy felajánlására nemet mondtam, és visszakérdezett, hogy Miért, terhes vagy? Erre nem tagadtuk le, de nem mondtuk el másnak. Ő meg utána majdnem megfulladt (hogy nem mondhatja el), mikor egy barátnője a pár hónapos unokájáról mesélt neki és hogy milyen csodás babázni mamaként.
2023. dec. 1. 22:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Hát nézd, én nem akartam 10 hetesen elmondani, de kitalálták. Látszott rajtam. Nyilván nem a hasamon még. Szóval szerintem nem kell elmondani feltétlenül, de ha kiderül, akkor sincs semmi. Ha mégis baj történne, akkor nem kell részleteket közölni.
2023. dec. 1. 23:42
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én sem mennék külön olyanokhoz ezért, akikkel amúgy nincs kapcsolat, ugyanis nem fogja őket különösebben érdekelni. A férjed szerintem azt hiszi, hogy majd ettől mindenki hirtelen elkezdi szeretni egymást és boldog lesz, de ez nem fog megtörténni. Próbáld neki elmagyarázni, hogy csalódás lenne ezeknek a látogatásoknak a vége. Nem kell személyesen. Egy szépen megfogalmazott e-mail is lehet, vagy mindenkit felhívni és úgy elmondani. Ilyenkor az ember hajlamos azt hinni, hogy ennél nagyobb dolog nem is történik a világon. Ami igaz is, de csak nektek. Aki amúgy nem nagyon törődik veletek, az még bosszankodni is fog, hogy most ezért kellett nektek még külön kávét meg sütit csinálni, minek ez a cirkusz, miert nem telefonáltatok és kész.
2023. dec. 2. 06:39
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha örül a másik fél, akkor telefonon bejelentett terhessegnek is fog örülni, ha meg hidegen hagyja, akkor személyesen is hidegen fogja, csak még mosolyt is kell erőltetnie magára - jobb esetben, és nem a szemedbe mondja, hogy nem érdekli, bár fene tudja melyik a "jobb".

Én az első UH után elmondtam az én rokonaimnak - én személyesen, mert pont úgy alakult, hogy talalkoztunk, szintén ekkor férjem a saját rokonságának - ő telefonon, csak azoknak, akikkel szorosan tartjuk a kapcsolatot, a többi meg megtudta tőlük. (Beletartozik, hogy mi egy esetleges vetélést is megbeszéltünk volna, szerencsére mind2 részről támogatóak, nem csak jóban, de rosszban is.)

2.babánál már csak a családi csoportos messengerben osztottam meg egy jópofa képet, aztán szintén telefonon örömködtünk egy egy sort mindenkivel. Hidd el, semmi nem fog múlni a bejelentésen, nem ez számít.

De 10 hetesen meg már nem is biztos, hogy tudod takargatni, ha rosszullétekkel küzdesz. Vagy kamuznál, hogy gyomorrontás? Érted...

Mindenképpen jussatok közös nevezőre a férjeddel, lesznek ennél megterhelőbb döntések is, ha megszületik a baba.

Ne stresszelj feleslegesen, boldog babavárást! :)

2023. dec. 2. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!