Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon sokat keményedik a...

Nagyon sokat keményedik a hasam. Jelenthet ez rosszat is?

Figyelt kérdés
30 hetes vagyok és már pár hete eléggé sokat keményedik a hasam. Nem segít se a görcsoldó,se a magnézium ilyenkor. Eddig zárva volt a méhszàj, de nem tudom,hogy így meddig tud zárva maradni. A baba nagyon aktív, állítólag ez is okozza a keményedéseket. Eléggé félek ettől a méhszàj nyílástól, mert eddig nem is tudtam, hogy ezek a keményedések okozhatjàk. Pihenek amennyit tudok, de sajnos az sem mindig segít. Ti voltatok így? Lett belőle baj, vagy simán végigvittétek így a terhességet?
2023. nov. 18. 20:29
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Kilences! Ezt teszem. Nagyon szeretném, ha még pár hétig bent maradna a baba. Ezért mindent meg is teszek.
2023. nov. 18. 21:01
 12/19 A kérdező kommentje:
Tizes, én is nagyon sokat fekszem, pihenek. Azért félek a következő ultrahangtól, hogy nem lesz-e baj, mert ezen kívül, mondhatni tökéletes a terhességem. Ezen viszont kicsit stresszelek.
2023. nov. 18. 21:03
 13/19 A kérdező kommentje:
Ja annyi, hogy nekem nem írtak még elő szigorú fekvést, csak annyit mondtak, sokat pihenjek. Azt betartom.
2023. nov. 18. 21:04
 14/19 anonim ***** válasza:
54%
Ne stresszelj!Tudom nem vigasz és nyilván minnél tovább bent marad,annál jobb,de 30 hét az már nem rossz.Nekem volt 4 vetélésem és két koraszülésem(35) (33) hét.A 3.babát bevállaltuk.30.héten mondta a doki,hogy már jók vagyunk.😁Kerek 37 hêtre született.Csoda volt.Most 8 hónapos.
2023. nov. 18. 21:07
 15/19 A kérdező kommentje:
Jaj 14-es , sajnálom a veszteségeket és egyben gratulálok az egészséges gyerkőcökhöz! Én is így vagyok vele, mármint hogy minden héttel egyre jobbak az esélyek ahogy haladunk előre. Csak benne van az emberben a félsz azért mégis .
2023. nov. 18. 21:11
 16/19 anonim ***** válasza:
60%
Nekem második terhességem a mostani, a nagyobbik gyerek miatt nem pihenek kb semmit, és mégis teljesen zárt a méhszáj (37. hét). Pedig nekem rengeteget görcsölt a hasam meg keményedett.
2023. nov. 18. 23:30
 17/19 anonim ***** válasza:

Kedves 2es

Nem attól született hamarabb mert keményedtem. Más oka volt.

Jaaa és nem koraszülött!

1es

2023. nov. 19. 08:38
 18/19 anonim ***** válasza:

Tizennyolc hetes kortól keményedtem. Mikor nst-re is jártam a 37. héttől mindig mondták, hogy na, ez már valami, látszik, hogy készülődik, de azok már kisebb keményedések voltak, mint korábban. (A 41+2. napon még mindig teljesen zárt voltam).

A 42. héten 1 cm-re voltam nyitva, mikor elfolyt a magzatvíz, utána egy órával. Aztán még majdnem 12 órát oxit is nyomtak belém, hogy ne kelljen császározni, és 20 órával a magzatvíz elfolyás után, még így is 5 cm-re voltam nyitva. (Kórházi protokoll szerint 24 órával a magzatvíz elfolyás után kint kell lennie a babának, mert különben császár, az utolsó másfél órában született a baba).

Szóval ne aggódj, ha volt eddig is keményedés és nem csinált semmit, akkor te abba a kategóriába tartozol, akinek ennyitől nem nyílik a méhszája.

2023. nov. 19. 12:16
 19/19 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem is 18 hetes kórtól keményedtem, hanem már előtte is, akkor mentem be először, hogy nézzen már rám valaki, mert annyit keményedek, hogy lehet baj van (24 órán át minden mozdulatra bekeményedtem).

A másik, hogy én a 34. hét után már elég lazán kezeltem, (végig tornáztam amúgy, meg 36 hetes korig dolgoztam), de utána, talán a 36. héten mentünk esküvőre, ahol órákig táncoltam (néha leülve, mert lélegzettel nem bírtam, meg nagyon keményedtem a sok ugrálástól). Meg még szülni is felsétáltam a 4.-re, igyekeztem nem liftezni.

2023. nov. 19. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!