Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 37 hetes terhes vagyok, de...

37 hetes terhes vagyok, de már van tejem, mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Szóval olyan jellegzetesen viszket, vagy csíp nem is tudom megfogalmazni a mellbimbómnál és a mellem. Ha megnyomom a mellbimbóm jön a tej és elmúlik ez az érzés. Mit csináljak? Szívjam le? Mert ez az érzés roppant frusztráló mivel nincs még baba akit rátehetnék, hogy megszüntesse....

Egyébként ez jó jel? Reménykedhetek, hogy lesz tejem hamar szülés után is? Vagyis , hogy megmarad?

2023. nov. 18. 20:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
58%

Ne piszkáld az első tej, az a babának kell ne fejegesd.

Nekem sajnos becsomósodott mire megszületett, de nekem már 24 hetesen jött a tej, így amikor kellett a sok csomótól alig jött ki

2023. nov. 18. 20:07
 2/11 A kérdező kommentje:
uhh . :( de akkor ezt az érzést is el kell addig viselni? amúgy nem termelődik újra ha egyszer kijön?
2023. nov. 18. 20:32
 3/11 anonim ***** válasza:
64%

37 hetesen semmi baj nem lesz, ha lefejed. Én is fejtem, mert feszült, és nagyon zavart.

Nem jelentvsemmit a későbbi tejtermelés szempontjából.

2023. nov. 18. 20:40
 4/11 anonim ***** válasza:
29%

Ne fejegesd jesszus mert megindíthatja a szülést!!

Nem szabad!!

De beszélj a védőnővel ezügyben !!

2023. nov. 18. 22:29
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
És mi lesz, ha 37 hetesen megindul a szülés? :D Semmi.
2023. nov. 18. 22:42
 6/11 anonim ***** válasza:
58%

Ne szívd le, az a kolosztrum, amire a babádnak nagy szüksége lesz. Az első napokban azt fogja enni. Attól indul meg neki a bélmüködése, rengeteg immunanyag van benne, a bélflórájának is jót tesz.

Tejtermelés szempontjából nem lényeges. Arra a sok sok szoptatás kész jó hatással.

2023. nov. 18. 22:49
 7/11 anonim ***** válasza:
67%

#4, ez baromság. Sokan szoptatnak a terhesség alatt. Másrészt 37 hetesen nem tragèdia, ha beindul.

A kolosztrum meg megmarad a babának. Nem fogy el a szülèsig

2023. nov. 19. 00:41
 8/11 anonim ***** válasza:
35%
Szívd le nyugodtan. Én is alig vártam, hogy betöltsem a 37. hetet, hogy le merjem fejni. Naponta fejtem, 30-60 ml-k le is jöttek. 41+0 jött a baba, úgyhogy a szülést nem indította be és rendes, sötét sárga kolosztrum volt szülés után is. Aztán annyi tejem volt, hogy fürdeni lehetett volna benne a babát, és valószínűleg emiatt nem kerültünk intenzívre sárgaság miatt, mert így könnyen tudott sokat szopizni.
2023. nov. 19. 05:40
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem ugyanaz egyébként, mint a kolosztrum. Nem ugyanaz az összetétele. Nyugodtan fejd ki, ha kellemetlenséget okoz. Csak akkor fog beindulni a szülés, ha amúgy is hamarosan beindult volna.
2023. nov. 19. 14:57
 10/11 anonim ***** válasza:

Mi az h nem fejheti? És aki egész terhessége alatt szoptat?

Nekem is folyt már 36 hetesen, muszáj volt egy keveset fejjek naponta, 3 hétig csináltam mire megszületett a lányunk. A 2. Babánál meg végig szoptattam, kivéve a 9. Hónapot, addigra már nem bírtam a szoptatást és a nagy se akart annyit cicizni, elengedte akkor vegleg. ^^

2023. nov. 20. 01:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!