Az orvos nem "játszotta" l3 a szívhangot, mert ártalmas?
8 hetesen voltam UH-ra, volt szívpulzálás, mutatta az orvos, én nem igazán láttam, de szerinte egyértelműen volt. Hangot nem akarta meghallgatni, mert kutatások szerint hatással van a fejlődő embrióra. Mivel én teljesen tapasztalatlan voltam a témában, ezért nem is vitattam, nem lehet, hàt nem lehet. Aztán olvasom mindenhol, hogy általában meghallgatjàk a szívhangot. Volt esetleg valakinek ilyen tapasztalta?
Egyébként az orvos szerint minden ok 18,9 mm a CRL (8+3naposnak ítèlte).
De minek kockáztatni egy olyan dolog miatt, ami teljesen felesleges, nem ad plusz információt, orvosi indikációja nincs?
A szívműködés tökéletesen látszódik a 2D módban. A magzat minden egyes szerve a 12. hétig fejlődik ki. Nem kell feleslegesen nagy energiájú UH-val bombázni.
Az orvosnak kellene tudni, és a szakmai irányelveket szem előtt tartani, nem azt, hogy hogy lehet a kismamánál legjobban bevágódni. Értelmes embernek el lehetne magyarázni, hogy nem javasolt, de oda lehet fordítani a képernyőt és megmutatni a pulzálást, mert egy laikus is teljesen egyértelműen látja.
De nem tudom min csodálkozom, mikor ennél szakmaitlanabb dolgokat látok nap mint nap.
"és ezekszerint minden magzatnál károsodást okoz,"
Ezt senki nem állította. Az állítás az, hogy nem ismert a biztonségossága, állatkísérletekben okozott problémát és ezért indikáció nélkül rutinszeráen nem javasolt.
Azt senki nem mondta, hogy minden magzat károsodott lesz emiatt. Nyilván ha így lenne, akkor nem lennének egészséges emberek se lassan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!