Az orvos nem "játszotta" l3 a szívhangot, mert ártalmas?
8 hetesen voltam UH-ra, volt szívpulzálás, mutatta az orvos, én nem igazán láttam, de szerinte egyértelműen volt. Hangot nem akarta meghallgatni, mert kutatások szerint hatással van a fejlődő embrióra. Mivel én teljesen tapasztalatlan voltam a témában, ezért nem is vitattam, nem lehet, hàt nem lehet. Aztán olvasom mindenhol, hogy általában meghallgatjàk a szívhangot. Volt esetleg valakinek ilyen tapasztalta?
Egyébként az orvos szerint minden ok 18,9 mm a CRL (8+3naposnak ítèlte).
Ez nem kamu. A pulzus doppler, amitől “hangja is lesz”, az más típusú ultrahang nyaláb, sokkal nagyobb energiájú, mint amivel a 2D UH-t csinálják, és valóban nem javasolt egyáltalán koraterhességben. Pláne, hogy full felesleges, mert anélkül is teljesen tökéletesen látszódik, hogy van-e szabályos szívműködés vagy nincs, sőt, ha minden áron frekvenciát akar mérni, azt M-módban is lehet, nem kell hozzá power doppler.
Tessék: [link]
Úgyhogy mielőtt valaki kétségbe vonja az orvos szaktudását meg a diplomáját, esetleg nézzen utána a dolgoknak.
Nálam is mindig bekapcsolták, sőt, az elején az sztkban külön hívtak valami manuszt, aki jobban értette a hangszórós részt, mert nem akarták, hogy aggódjak, tényleg van szívhang. :)
Szerintem is kamuzott és rossz a gépe. Ezt pl nekem is mondták, hogy némelyik gép konkrétan sz*r.
Tessék, itt van még egy hivatalos állásfoglalás:
Az ISUOG a International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology, tehát a Nemzetközi Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang Társaság. Gyakorlatilag a legnagyobb és legelismertebb szervezet a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!