Melyik terhesvitamint szeded/szedted és miért?
Nem győzködést vagy vitát szeretnék szítani, lepontozást sem akarok, pusztán kíváncsi vagyok. :)
Én a Dr. Herz Baba-Mama Vital Komplexet szedem, mert 1-es TSH alatt nem ajánlja a jódot az endokrinológus és szerintem ennek jó az ár-érték aránya, ugyanaz az aktív folát van benne, mint a Femibionban. Előző babával 1,7-es TSH-val a Ladeevit Extrát szedtem a jól hasznosuló folát-, vas- és DHA tartalma miatt.
3-as, nekem azt mondta az endokrinológus, hogy a 0,6-os TSH túlműködést jelent, ne szedjek jódot, mert csak ront a helyzeten. A többi pajzsmirigy értékem egyébként határon belül van, UH-n se láttak semmit.
4-es, a legtöbb terhesvitaminban pont azok vannak, amiket monovitaminként szedsz, vagyis B-vitaminok, C, D, vas, talán cink, Femibionban meg a jódon kívül nincs is más ásványi anyag. Egyébként a gesztációs dibétesz miatt szoktak még nagy babák születni, meg ha túl sokat eszik az anyuka (főleg B6 vitamin csinál nagy étvágyat).
7-es, megnéztem, az én jódmentesemben sincs szója. :)
Ez a jódtól való félelem butaság. A 0.6 pedig nem túlműködés.
Onnan terjedt el ez a tévhit, hogy a az autoimmum pajzsmirigy betegeknek azt javasolják, kerüljék a fokozott jódbevitelt, mert az autoimmun gyulladást fokozhatja. De nem olyan mennyiségben, ami a terhesvitaminokban van, és nem az alatt a 9 hónap alatt, amíg gyereket vársz. A magzatnak kell a jód, mert neki is van pajzsmirigye, aminek hormont kellene termelnie…
Endokrin szakképzést csinálok, ez kb. buktató jellegű kérdés….
Gal+ babavárót
A termék fejlesztője Gál Szabó Bence, aki folyamatosan figyeli a legújabb tudományos eredményeket, így pl nem folsav van benne, mert a kutatások alapján a szervezetünk nem sokat tud vele kezdeni, hanem folát formájában található meg benne. Itt tudtok utánaolvasni:
Ja igen, a jódkérdést is taglalja, meg h mennyire fontos a kolin só a kismamáknak, stb. Érdemes elolvasni. És nem, nem kapok érte jutalékot :D csak úgy gondolom, annak a termékét megéri reklámozni, aki ennyire tudja mit csinál.
Teherbeesés előtt emelt dózisú Bioteches multivitamint szedtem (testépítés volt a cél, nem a baba, de úgy tűnik túl jó környezetet kapott tőle és baba lett a vége 😅), miután kiderült a várandósságom váltottam Femibion 1-re,majd Femibion 2-re. Illetve mellé szedek GAL csepoentős D-vitamint, valamint napi 2000mg C-vitamint, mert még dolgozni járok és sok ember között nem akarok elkapni semmit. Nehezebb napjaimon pedig Magnerot is jön mellé (vádligörcsök miatt).
35 hkm
Osztom, hogy borzasztóan fontos a jód, csak sajnos ha az ember erre rájön és elkezdi magába lapátolni, azzal semmit nem ér, mert előbb fel kell építenie egy stabil szelénszintet ahhoz, hogy a jód hasznosulni tudjon. Magyarország tipikusan szelénhiányos és így nyilván jódhiányos terület, mindenki jódhiányos, aki ezzel nem foglalkozott étrendkiegészítés szintjén, az embriónak meg az első pillanattól fontos.
Egyébként itt 300+ szavazat van hasonló témában: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!