Mi a különbség az NST és a CTG között? Sosem tudtam.
Figyelt kérdés
NST-t (non stressz teszt) nem a terhesség vége felé csinálják, a CTG -t meg nem a vajúdás alatt? Sosem tudom, mert hallom ezt is ,azt is.2023. nov. 1. 09:40
1/13 anonim válasza:
A kettő kvázi ugyanaz, csak vajúdás alatt ctg-nek, előtte nst-nek hívják hivatalosan.
Ettől függetlenül sok helyen helytelenül ctg-nek nevezik már vajúdás előtt is.
2/13 A kérdező kommentje:
Jaaaa, akkor ezért zavart meg a dolog. Már értem. Köszi 🙂.
2023. nov. 1. 10:09
3/13 anonim válasza:
Miért lenne helytelen, ha a vajúdás előtt CTG-nek hívják?...
CTG = cardiotocographia. Magyarul a magzati szívhang és a mégtevékenység egyidejű regisztrálása (függetlenül attól, hogy van-e kontrakció vagy nincs).
NST = non stress test, azaz olyan CTG, ami nyugalmi állapotban készül (tehát nem adnak közben pl. oxytocint, mint az oxytocin terheléses tesztnél).
4/13 A kérdező kommentje:
Szerintem az egyes úgy gondolta, hogy sokat már mikor NST-re kell járni szülés előtt akkor is CTG-nek hívják. Engem is ezért zavart össze a dolog.
2023. nov. 1. 10:15
6/13 anonim válasza:
A vizsgálat teljesen ugyanaz, ugyanazt a gépet kötik a hasadra, és ugyanazt nézik, csak NSTnek mondják vajúdás előtt, CTGnek közben.
7/13 anonim válasza:
Nekem azt mondták a kórházban, hogy az nst a baba értékeit nézi csak, a ctg pedig fájást is. Az nst nem néz fájast.
8/13 anonim válasza:
Utolsó én is így tudom, hogy az nst a fájásokat és méh tevékenységet méri, a ctg a baba mozgását szívverést mutatja.
9/13 anonim válasza:
Már leírtam, hogy mit jelent a két rövidítés...
Ugyanaz a kettő, értsétek már meg. Mindkettő a magzati szívfrekvenciát és a méhtevékenységet mutatja.
10/13 anonim válasza:
9!
Akkor azt mivel magyarázod, hogy pl a mi kórházunkba totál más a 2 gép?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!