Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A fogorvosi vizsgálatot (ami...

A fogorvosi vizsgálatot (ami a kiskönyvbe kell) hány hetes korig kell elvégezni?

Figyelt kérdés
Most vagyok 18+4 hetes, de nem mertem még időpontot kérni, mert még mindig tartanak a rosszullétek sajnos, már attól is hányingerem van ha fogat mosok. :(
2023. okt. 31. 13:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező menni
2023. okt. 31. 13:17
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező egy vizsgálat se. Rendszeresen járok fogászhoz, terhesen éppenséggel ezért egyszer se mentem. Előtte-utána voltam.
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

En nem mentem el, pont terhesseg elott voltam fogorvosnal (vagyis a pozi teszt elott kb 5 nappal), nem ereztem szukseget.

Nem volt belole semmi problema, nem nagyon erdekelt senkit, hogy mentem-e vagy sem.

4/12 A kérdező kommentje:
Tényleg? :O Nekem a védőnő azt mondta, hogy kötelező lepecsételtetni.
2023. okt. 31. 13:18
 5/12 A kérdező kommentje:
Én májusban voltam legutóbb az éves kontrollon (hidaim vannak), egy kis tömés volt, de egyébként mindent rendben találtak. Júliusban teszteltem pozitívat.
2023. okt. 31. 13:21
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Én sem voltam, mert én is rendszeresen járok, és sem fölösleges időm, sem kidobandó pénzem nem volt arra, hogy 2 hónappal azután elmenjek fogászatra, hogy rendbetegyék a fogsorom. Most így 8 hónapos terhesként meg már nem fogok elmenni, ilyenkor már úgysem csinálnak semmit kb., ami nem kifejezetten sürgős. Majd megyek szülés után valamikor, amikor amúgy is mennék.

A védőnőn kívül nagyjából a kutyát nem fogja érdekelni, hogy voltál-e.

2023. okt. 31. 13:32
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a második trimeszterben voltam, huszonvalahány hetesen. De akkor is csak azért, mert fájdalmam volt, kiderült, hogy ínygyulladás volt csak. Ez a covid alatt volt, fölösleges vizsgálatokra nem járkáltam, márpedig akkor egy fogászati szűrés bőven annak számított. Nem történt volna semmi, ha nem megyek el.
2023. okt. 31. 13:47
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha amúgy rendszeresen jársz, nincs panaszod, sem látható elváltozás nyugodtan halaszd el második trimeszterre, nem kötelező, csak ajánlott a fogorvosi vizsgálat (mert a gócos fog okoHAT koraszülést, mert ugye folyamatosan gyulladás van a szervezetben miatta. Meg terhesen hajlamosabb az ember az ínygyulladásra, ínyvérzésre stb).
2023. okt. 31. 13:59
 9/12 anonim ***** válasza:
Én azt javaslom, hogy amint tudsz, tehát amint nem émelyegsz már annyira, hogy a vizsgálatot ellehetetlenítse, menj el. Lehetőleg a 2. trimeszter elején. (Persze nem mindegy, mennyi idő múlvára adnak időpontot, hiszen nem tudhatod előre, meddig tartanak a tünetek.) Az nem baj, ha még nem vagy 100%-ig rendben, legalább az ellenőrzés legyen meg, és utána megbeszélitek, hogy ha kell valamit csinálni, mikor legyen. Így biztosan minden bele fog férni a második trimeszterbe.
2023. okt. 31. 15:22
 10/12 anonim ***** válasza:

20. hét környékén mentem.

Az elején mondtam a védőnőnek, hogy munkaidőben nem fogok emiatt elkéredzkedni, majd ha már táppénzen leszek akkor elmegyek, teljesen egyetértett vele. Végül volt egy szabadnapom a 20. héten, amit tudtam úgy alakítani hogy beleférjen és pont tudtam arra a napra időpontot is kérni.

2023. okt. 31. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!