A fogorvosi vizsgálatot (ami a kiskönyvbe kell) hány
hetes korig kell elvégezni?
2023. okt. 31. 13:17
Nem kötelező egy vizsgálat se. Rendszeresen járok fogászhoz, terhesen éppenséggel ezért egyszer se mentem. Előtte-utána voltam.
En nem mentem el, pont terhesseg elott voltam fogorvosnal (vagyis a pozi teszt elott kb 5 nappal), nem ereztem szukseget.
Nem volt belole semmi problema, nem nagyon erdekelt senkit, hogy mentem-e vagy sem.
4/12 A kérdező kommentje:
Tényleg? :O Nekem a védőnő azt mondta, hogy kötelező lepecsételtetni.
5/12 A kérdező kommentje:
Én májusban voltam legutóbb az éves kontrollon (hidaim vannak), egy kis tömés volt, de egyébként mindent rendben találtak. Júliusban teszteltem pozitívat.
Én sem voltam, mert én is rendszeresen járok, és sem fölösleges időm, sem kidobandó pénzem nem volt arra, hogy 2 hónappal azután elmenjek fogászatra, hogy rendbetegyék a fogsorom. Most így 8 hónapos terhesként meg már nem fogok elmenni, ilyenkor már úgysem csinálnak semmit kb., ami nem kifejezetten sürgős. Majd megyek szülés után valamikor, amikor amúgy is mennék.
A védőnőn kívül nagyjából a kutyát nem fogja érdekelni, hogy voltál-e.
2023. okt. 31. 13:32
Én a második trimeszterben voltam, huszonvalahány hetesen. De akkor is csak azért, mert fájdalmam volt, kiderült, hogy ínygyulladás volt csak. Ez a covid alatt volt, fölösleges vizsgálatokra nem járkáltam, márpedig akkor egy fogászati szűrés bőven annak számított. Nem történt volna semmi, ha nem megyek el.
2023. okt. 31. 13:47
Ha amúgy rendszeresen jársz, nincs panaszod, sem látható elváltozás nyugodtan halaszd el második trimeszterre, nem kötelező, csak ajánlott a fogorvosi vizsgálat (mert a gócos fog okoHAT koraszülést, mert ugye folyamatosan gyulladás van a szervezetben miatta. Meg terhesen hajlamosabb az ember az ínygyulladásra, ínyvérzésre stb).
2023. okt. 31. 13:59
Én azt javaslom, hogy amint tudsz, tehát amint nem émelyegsz már annyira, hogy a vizsgálatot ellehetetlenítse, menj el. Lehetőleg a 2. trimeszter elején. (Persze nem mindegy, mennyi idő múlvára adnak időpontot, hiszen nem tudhatod előre, meddig tartanak a tünetek.) Az nem baj, ha még nem vagy 100%-ig rendben, legalább az ellenőrzés legyen meg, és utána megbeszélitek, hogy ha kell valamit csinálni, mikor legyen. Így biztosan minden bele fog férni a második trimeszterbe.
2023. okt. 31. 15:22
20. hét környékén mentem.
Az elején mondtam a védőnőnek, hogy munkaidőben nem fogok emiatt elkéredzkedni, majd ha már táppénzen leszek akkor elmegyek, teljesen egyetértett vele. Végül volt egy szabadnapom a 20. héten, amit tudtam úgy alakítani hogy beleférjen és pont tudtam arra a napra időpontot is kérni.
2023. okt. 31. 15:44
Kapcsolódó kérdések: