40eves nonek milyen terhessegi vizsgalatokat lehet elvegeznie?
Figyelt kérdés
A felesegem 40 eves elmult es fogalmam sincs milyen vizsgalatokra lehet szamitani. Tudtok ezzel kapcsolatban bovebbet irni, akar tapasztalatokat? Gondolok itt pl a baba egeszseggel kapcsolatos szuresi vizsgalatokra, pl Down-szindroma stb.2023. jún. 29. 15:53
1/6 anonim válasza:
Ugyanazok a vizsgálatok kötelezőek csak, mint mindenki másnak. Ha rászánjátok a pénzt, akkor a 12 heti genetikai vizsgálat alkalmával csináltassatok egy Trisomy tesztet, az biztos képet adhat arról, hogy van e valamilyen fejlődési rendellenessége a babának.
2/6 anonim válasza:
"Ugyanazok a vizsgálatok kötelezőek csak, mint mindenki másnak. "
Magyarán semmi, ugyanis nincs kötelező vizsgálat, csak ajánlott.
3/6 anonim válasza:
Mindent ajánlani fognak. Én 40fölött vagyok, én ha sikerül, biztos csináltatok valami non-invazív vizsgálatot, mert ilyenkor már indokolt, viszont vetélési kockázatot nem akarok bevállalni magzatvíz vizsgálattal.
Az a lényeg, hogy kombináltat ne kérjetek, mert csak pénzkidobás ebben a korban. Magas kockázat fog kijönni a kor miatt és ugyanott vagytok, mint előtte, csak pár tízezerrel könnyebben és idegesebben.
4/6 anonim válasza:
Én pont 40 vagyok és ha sikerül a baba, akkor csak invazív vizsgálatot csináltatok. 1 éve a nifty negatív volt... 16 hetesen mégis kiderült, hogy súlyos genetikai betegsége van(amire kértünk nifty-t is és negatív lett)
5/6 anonim válasza:
Kérdező, nagyon arayis vagy, de ha a 40 éves feleséged nem értelmi sérült, akkor a rokonoktól, barátoktól, orvosoktól és az internetről ő maga is össze fogja szedni a szükséges információkat. Abban is biztos vagyok, hogy téged is tájékoztatni fog ezekről, ha már a feleséged.
6/6 anonim válasza:
Nekem méhlepény biopszia volt, mert az ultrahangon láttak elváltozást. A kórteremben voltak rajtam kívül még páran, akik 37 felett voltak, ők azt mondták, hogy 37 felett a biopsziát javasolják genetikai rendellenességek kiszűréséhez (az első trimeszterben), mert az 100% biztos eredményt ad, szemben a vérvizsgálattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!