Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 25 hetesen két napja keményedi...

25 hetesen két napja keményedik a hasam. Rettegek, hogy nyílni fog a méhszàj?

Figyelt kérdés

Eddig napi 6 szem Magnerotot szedtem, ma a védőnő tanácsára napi egy tasak Magnosolvra váltottam. De pici pihenés után ismét kő kemény volt a hasam ,így mivel a betegtájékoztató azt írja, hogy napi 1-2-szer 1 tasakot lehet meginni belőle, így ittam még egyet. Hétfőn megyek a terhesgondozásra és imádkozok, hogy ne nyíljon a méhszàj.

Amúgy tegnap kezdődött ez a keményedés és mondjuk fél percnél tovább nem is tart és a baba is nagyon aktív és durvákat rúg, de ma beszaratott a védőnő, hogy ettől nyílhat a méhszàjam. Nagyon félek. Volt más is hasonlóan úgy, hogy végül nem lett baj?

2023. okt. 25. 15:51
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
87%
Ugyanmár , ez természetes. A méh ahogy nő normális hogy keményedik. Sőt ezzel készül a szülésre. Ettől nem fog nyílni a méhszáj.
2023. okt. 25. 16:15
 2/25 A kérdező kommentje:
De még csak 25 hetes vagyok. Ha 35 lennék, tojnék rá és nyilván a védőnő sem a semmiért mondta, hogy erősebb magnézium pótlás kell mert ebből baj lehet. Meg gondolom a dokimnak a kiskonyvben sem véletlenül írta bele, hogy kemenyedek. Meg majd nekem is mondanom kell a dokinak.
2023. okt. 25. 16:29
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Tök normális a keményedés.Akkor gond,ha túl sokszor,túl sokáig tart.Nem fog ettől nyílni a méhszáj.Persze ettől függetlenül mondd az orvosnak,meg fog nézni,és nyilván el is magyarázza majd a teendőket,mert nem látunk beléd,de alapvetően normális a keményedés,készül a méhed.35.héten rendes fájás szerű jóslóid is lehetnek majd,az sem jelenti azt,hogy nem fogod pl túlhordani.
2023. okt. 25. 17:23
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Én 9.hettol keményedtem...
2023. okt. 25. 17:34
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
A keményedés normális. Igen, 25 hetesen is normális….
2023. okt. 25. 17:56
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem... miért nyílna ki keményedéstől? Ezt honnan szedik a kismamák? Már nem is tudom hány ilyet olvastam.

Az teljesen normális jelenség. Nem terhes állapotban is naponta összehúzódik az ember méhe, mivel sima izom révén ez egy normális tulajdonsága, csak nem vesszük amúgy észre. Terhesen észre lehet venni.

2023. okt. 25. 17:58
 7/25 A kérdező kommentje:
Hármas! A jóslókról tudok és tudom, hogy fájnak. Csak a védőnő mondta, hogy most még nagyon korai hogy keményedek és ettől nyílhat a méhszàj. És hát nagyon megijedtem.
2023. okt. 25. 18:21
 8/25 A kérdező kommentje:

Nekem a védőnő mondja mindig , hogy ha keményedik a méh akkor ettől elkezdhet nyílni a méhszàj.

Én is ismerek olyat akinek egész korán kezdődött a keményedés és mégsem lett baja. De nekem első baba és hát kire, ha nem a védőnőre hallgassak? Nehéz ügy mert mindenki mást mond, aztán valamiért mégis kell szedni szinte mindenkinek a Magnosolvot, Magnerotot.

2023. okt. 25. 18:24
 9/25 A kérdező kommentje:
Köszi amúgy Mindenkinek a választ, ment a zöld 🙂. Azért kicsit meg is nyugodtam. Jövő héten úgyis kiderül, hogy a dokim mit lát és hogy akkor kell-e aggódni, vagy sem.
2023. okt. 25. 18:25
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem soha egy szem magnéziumot nem kellett bevenni.4 gyerekem van.Mikor már sokat mozogtak, akkor előfordult,hogy keményedtem.Mindet időben szültem,nem nyílt a méhszáj idő előtt.Nyugi.Normális a keményedés.
2023. okt. 25. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!