2. trimeszteri uh-on ezeket nektek nézték? Most jól felhúztam magam.
Már van egy 3 évesen kislányom, így valamennyi tapasztalatom van, de összefolynak az emlékek.
Ma a kistesójával voltam második trimeszteri, genetikai ultrahangon és annyira összecsapottnak éreztem. Mintha kb csak a nőgyógyászom mérte volna meg a szokásos módon. Úgy emlékszem a nagylányomnál ilyenkor ránagyítottak a szívére, kék-piros színre is átváltották az uh-ot és áramlást is néztek.
Bizonytalan vagyok, hogy ez a 2. trimeszteri volt-e vagy csak a későbbiekben.
Az Istenhegyin voltam egyébként.
Nektek is csak ennyi volt a 2. genetikai uh, hogy csak lemérték a szokásos méreteket? (Fej, comb, tarkóredő, orr, ujjacskák átnézése)
Köszönöm!😊
A gerincét nézték, agyánál nézték nincs-e ödéma, a húgyhólyagját megnézték, a gyomorra nem emlékszem mondták-e, de szerintem igen, vesét nézték. Viszont ezeket nem kinagyítva, nem sok ideig és emiatt + az áramlás nézésének elmaradása miatt felületes érzést keltett bennem az uh. A tesójánál talán az agyát, szivét is kinagyítva nézték, áramlásostól. Lehet rosszul emlékszem.
Az orvosnak mondtam, hogy indokolt a tesója miatt a szívultrahang külön, készülünk a GOKI-ba, lehet azért nem nézte azt annyira.
SZTK-ban voltam én is az első genetikain, de volt már egy rendellenesség miatt elvesztett babánk és mondta a szonogtáfus, hogy nem baj, ha genetikus is rá fog nézni. Bevallom egyre kevésbé vágyom magánrendelésekre, mert nem kevés pénzért csalódtam már orvosokban. Az egészségközpontok miatt nem érdekük "körbenyalni" a betegeket, mert kb ott is csak alkalmazottak, az emberek meg özönlenek hozzájuk, régebben az önálló magánpraxis miatt nagyobb volt bennük a megfelelési kényszer, lelkiismeretesebb munkát végeztek. Lehet rosszul látom mondjuk.
Nálunk Tatbányán a kórházban egyszer sem méri ezeket orvos, hanem egy szonográfus nő, aki azt hiszi magáról, hogy mindent tud és a ffi orvos helyén írja alá a saját nevèt. Ez nem tudom mennyire legális.
Ha el mersz menni magánrovoshoz, mert látja az eeszt-ben, fel van háborodva, hogy ő akkor minek dolgozik. Mondjuk mert nem orvos?
Emellett bántó, okoskodó, sértegető.
És csodàlkozik, hogy az ember nem bízik benne????!!!!
Nagyon sok jót sehol nem lehet várni az egészségügyben. Nekem az istenhegyin cirka 50 ezer Ft-os szívultrahangra nem tudtak időben időpontot adni. Mert ennyi pénzért sem fértem be időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!