Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Félek túlságosan megráztam a...

Félek túlságosan megráztam a hasam. Ettől lehet baja szegény babának? 18 hkm

Figyelt kérdés

Már érzem 1,5 hete a magzatmozgást, eddig minden nap többször éreztem, 2 napja nem érzem ezt, csak ilyen fura bélmozgáshoz hasonló valamit. (Szívhangjára tegnap ráhallgattam). Ma lefeküdtem, de nem éreztem semmit, ezért ahogyan láttam már NST-n vagy dokinál a hasam alján (amin vastagabb a zsírréteg) ráztam a két kezemmel pár másodpercig, majd a hasam egyik végén olyan érzést éreztem, mint egy erős szívverés kb 1 percig, aztán mintha enyhén mozgolódott volna szegénykém. Tudom, hogy sok mindent elnyel a magzatvíz, de akkor is bánt, hogy így megráztam szegényt.😔

Szerintetek ha ráijesztettem lehet baja a szívének tőle vagy esetleg ha szétráztam, akkor az agyának? Nyilván rázkódik akkor is ha pl megyek, de más, mint amikor direktbe a hasam rázom.

2023. okt. 7. 15:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

18 hetesen meg nem mindig érzel rendszeres mozgást es az belefer.

Egyebkent nekem pl a 30 hetes babamozin nyomkodta a hasam az ultrahangos mert a baba nem mukodott kozre... a hasam rendesen fajt de latszodott az ultrahangon hogy meg sem moccant erre az ingerlesre. Semmi baja nem lesz.

2023. okt. 7. 17:33
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Minfen
2023. okt. 7. 19:39
 13/19 anonim ***** válasza:
75%
Minden védi a babát, meg a védőnő és a szülésznő a kismama pocakját hányszor rázogatja a terhesség végén szülés előtt, nst
2023. okt. 7. 19:40
 14/19 anonim ***** válasza:
4%

Tudod ez neki nem jó. Azért csinálja ezt az orvos, hogy megmozduljon, lásson valamit, ami fontos, vagy ha egy érzéketlen féreg, azért, hogy lefotózza neked extra pénzért. Ez kellemetlen a babának. Nincs a természetben, a méhedben olyan folyamat, ami ezt igényelné. Ez a folyamat azt célozza, hogy a magzat természetellenesen mozogjon bent, ami neki ROSSZ. Nem véletlenül mozog el tőle, mert nem akarja ezt tapasztalni. Most nem is arról akarok beszélni, hogy a szerencse miatt nem törtem darabokra a kezét az orvosnak, aki ezt csinálta, hanem arról, hogy vajon te mi a kurv/\ anyámért csinálnád ezt a saját gyerekeddel?

Semmi baja nem lesz belőle, de ha neked csak az a baj, ami fizikálisan maradandó baj, akkor semmi közöd az anyasághoz.

Ez a komment nagyon nagyon kedves, és visszafogott volt. Gondolkozzál el magadon. Pár év erejéig minden este.

Te normális vagy amúgy???

2023. okt. 8. 09:36
 15/19 anonim ***** válasza:
8%
A gyereknek ettöl nem lesz baja, de attól igen, hogy ilyen anyja lesz!
2023. okt. 8. 15:06
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

14-es: Úristen, menj fuss egy kört vagy mosd meg az arcod hidegvízzel, mielőtt egy velejéig romlott, érzéketlen, agyhalott dögnek állítasz be. Nyilván nem jó kedvemből mozgattam meg a hasam, csak mivel 1,5 hete napi kb 5x éreztem a babát és most 3. napja nem igazán (ritkán a komment óta szerencsére éreztem), ezért megijedtem, mert ha gond van (cukorbeteg vagyok, simán funkcióját vesztheti a méhlepényem, ami mellesleg nincs jó helyen), akkor mielőtt orvoshoz mehessek. Ha olvasnál rájöhetnél, hogy pl a szívhangfigyelővel sem csodálom őt állandóan, mert zavaró neki, nem piszkálom, csak ha tényleg x ideje nem érzem, a zsírrétegeim miatt a rázás kevésbé tűnt számára zavarónak. És igen, normálisnak tartom magam, a kirohanásaiddal ellentétben. Nem ismersz. Az első gyereknél pl egyszer sem babamoziztunk, ne zargassuk szegényt, mióta terhes vagyok még a problémás bőröm sem alapozózom (nálam ez nagy szó), nem kenem be bármilyen kézkrémmel a kiszáradt kezem, még a sebfertőtlenítő használata miatt is az orvost faggatom. Nyilván nem lehet mindenre figyelni, de igyekszem és nem tudom hogy jössz te ahhoz, hogy úgy írj rólam, mint egy lelketlen szardarabról. Te is magadba szállhatnál és ne csak pár évre!

2023. okt. 9. 08:23
 17/19 A kérdező kommentje:
*mielőbb
2023. okt. 9. 08:25
 18/19 anonim ***** válasza:
38%
18 hetes vagy! Ha nem éreznél semmit az is normális lenne. Mivel voltál már terhes, tudhatnad, hogy eleinte nem lehet folyamatosan érezni a babát, mert túl kicsi és nem érzed a szövetektől. Razhatod a hasadat amig ki nem jön az a baba, de minek? Nem a 35. hétben vagy, hogy folyton érezd őt mozogni. Ha első terhesség lenne, akkor is gáz lenne, amit csinálsz, de így, hogy már voltál terhes végképp nem értem. És nem a 14-es vagyok.
2023. okt. 9. 10:05
 19/19 anonim ***** válasza:
54%

A helyedben nem lennék büszke a "zsírrétegeidre", arra semmi szükség, csak azt bizonyítja, hogy elég elhízott vagy. Másrészt a babát semennyire nem védi a rázogatástól, mert a zsírrétegekkel EGYÜTT RÁZOD öt is.

Normális helyen még az orvos/szülésznö sem tesz ilyet, egy valamennyire is értelmes nö meg végképp nem

2023. okt. 9. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!