Ezzel a pulzussal lehet valami bajom a terhesség későbbi heteiben?
Figyelt kérdés
Veszélyeztetett lombikos kismama vagyok, 22 hetes. Az elmúlt két hétben (védőnő mondta, hogy mérjem 2-3 naponta a vérnyomásom és a pulzusom is írjam majd le neki) 99/65 és 116/80 között minden féle vérnyomást mértem és a pulzusom 80 és 109 között volt a méréseknél. Azt olvastam, hogy a magas pulzusszám is okozhat problémát terhesség alatt és van hogy érzem is, mintha gyorsabban dobogna a szívem, mintha valami fizikai munkát végeztem volna pl. Hétfőn megyek a védőnőhöz és mutatom majd meg neki az értékeket amik írását amúgy azért kérte, mert a terhesség elejétől száztizeniksz volt a vérnyomásom és két hete mikor voltam még 126/87 és mondta, hogy lehet ,hogy később magas lesz a vérnyomásom, úgyhogy mérjem 2-3 naponta és majd mutassam meg neki.2023. okt. 7. 15:37
11/18 anonim válasza:
24.hétben vagyok és a vérnyomásom a terhességem eleje óta 90 valamennyi.Alacsony, de terhesség alatt ez normális nekem aztmondta az orvosom.
12/18 A kérdező kommentje:
11-es! Engem a védőnő ijeszt meg rendre, szóval azért inkább ilyen oldalon kérdezek, mint tőle. Tőle csak mikor megyek és ha muszáj.
2023. okt. 7. 17:14
13/18 anonim válasza:
Nekem is 100 folott van a pulzus. 93-115 korul mozog nyugalmi allapotban.
Nekem azt mondtak 120 folott kell szolni a dokinak mert az utalhat tachycardiara.
14/18 A kérdező kommentje:
13! Igen? Na attól hála istennek messze vagyok. Akkor azt hiszem nem paràzok rá erre az egészre, inkább megpróbálom élvezni, ahogy a kislányom egész nap szétrúgdalja a hólyagom 😄.
2023. okt. 7. 17:40
15/18 anonim válasza:
Nem azért kérte a védőnő, mert rosszak voltak az értékeid. Minden terhes nő jól teszi, ha méri néha a vérnyomását, mert ha 90/140 fölött van az toxemiára utalhat, ami viszonylag gyakori probléma. Mindenképpen kezelni kell és van olyan, hogy csak a magas vérnyomás jelzi.
16/18 anonim válasza:
Akkor kislányt vársz. Kérdező nagyon édes, ahogy a babát várod. Gratulálok a terhességhez! A lombik baba soha nem könnyű, érzelmileg. Az érzékeid, nagyon jók.
17/18 A kérdező kommentje:
15-ös! Köszönöm az infót. Többet is figyelem magam talán mint kéne és ezek a frontok kicsinàlnak. De azért az én védőnőm nincs sajnos a helyzet magaslatán 😔.
2023. okt. 7. 20:48
18/18 A kérdező kommentje:
16-os! Igen, kislány lesz 🙂.
Hát sok évig lombikoztunk mire sikerült ő. De nem csak érzelmileg, lelkileg, de fizikailag is kemény dolog a lombik. Már nagyon várom, hogy megszülessen és végre a terhes aggódás megszűnjön. Tudom, utána majd jön másmilyen aggódalom, de már úgy várom 🙂.
2023. okt. 7. 20:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!