Ezzel a pulzussal lehet valami bajom a terhesség későbbi
heteiben?
Terhesen tök normális a magas pulzus.
Több vér kering a szervezetedben a terhesség miatt, emiatt jobban dolgozik a szíved.
Nekem pl 110 alá sosem ment terhesen.
2023. okt. 7. 15:40
Nyugalmi állapotban kell mérni azt is figyeld.ha stresszes vagy huu tuti magas akkor biztos az lesz..valamint kb 10 perc nyugis ülés után kellene hivatalosan mérni
2023. okt. 7. 15:42
3/18 A kérdező kommentje:
1-es! Tényleg? És akkor ez a szívdobogás érzés is normális? Meg van olyan sokszor,bár mondjuk nekem baromira nagy a hasam úgy ,hogy normál súllyal kezdtem a terhességet és egyelőre 3 kiló jött fel, de a hasam akkora mint akik szülni mennek kis túlzással (baba méretei, meg mindene oké, a 20.heti genetikàn ez is kiderült), szóval hogy csinálok valami házimunkàt és utána rendesen lihegek, pedig nem volt megterhelő az adott folyamat. Ez főleg ha front van akkor jön elő, ahogy a szívdobogás érzés is.
4/18 A kérdező kommentje:
2-es! Tudom, úgy szoktam mérni, nem stresszelek rajta ,mert igazából tudom, ha gáz van, van rá gyógyszer ha nagyon kell.
De mindig pihis állapotban mérem, szabályosan, ahogy kell.
Mind 2 terhességemnél ugyan ez volt :)
1#
2023. okt. 7. 15:50
6/18 A kérdező kommentje:
1-es! Akkor azért ez megnyugtató, hogy nem csak én vagyok így. Csak kicsit ijesztő dolgok ezek, meg hát így jó pár év lombik után azért az ember mindentől is tart.
"Ezzel a pulzussal lehet valami bajom a terhesség későbbi heteiben?"
Nem. Elsővel ertek egyet. De, ha aggódsz, jelezd a védőnőnek. Mennyi minden lesz még a végéig...
Egyébként nekem is magasabb és 12 éves korom óta érzem az extrákat is. Terhesség előtt kivizsgáltak és normálisnak mondták.
Terhesseg alatt, ahogy egyre telik az idő, lesz légszomj, nehézlégzés és szívdobogás is előfordulhat.
2023. okt. 7. 15:56
8/18 A kérdező kommentje:
Jaj 7-es, neked is nagyon köszönöm! Persze, mindent mondok a védőnőnek, csak kicsit besz*aratott ezzel a "lehet magas lesz a vérnyomásom" dologgal, holott nem terhesen százhuszoniksz szokott lenni a normál vérnyomás nálam. Nekem is minden belgyógyászati vizsgálat amit a 12.héten csinálnak, meg az EKG-m is tökéletes volt, szóval tudom , hogy később persze minden változhat, ahogy nő a baba, de az alacsony vérnyomásból nem tudom lehet-e magas. Bár nyilván a szakember tudja ezt jobban, nem én, pont ezért félek kicsit .
Terhesség alatt magasabb a pulzus, nekem is magasabb volt, 110 teljesen oké szerintem. Vérnyomásod (tartósan) ne menjen 140/90 fölé. Ha futsz, mozogsz, fölé fog menni azért írtam, hogy tartósan.
2023. okt. 7. 16:31
10/18 A kérdező kommentje:
9-es. Nem, azt az értéket meg sem közelíti soha. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések: