Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vajúdást könnyítő praktikák?

Vajúdást könnyítő praktikák?

Figyelt kérdés
Van esetleg valamilyen technika, praktika, étel, ital, bármi, ami segíthet majd a fájdalmon?
2023. okt. 7. 11:06
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Tudom, hogy ez nem annyira segítség, de én a masodik szülésemnél tudtam kamatoztatni azt, amit az elsőnél javasoltak. Az elsőnél nem tudtam, milyen jellegű lesz a fajdalom, varatlanul ért. A masodiknál tudtam keszülni. Nálam az vált be, hogy mikor jött a fájás, tudatosan ellazítottam alul a medencémet es a labaimat, ebben a gymball segített. Az első szülésnél kétségbeesetten feszitettem az egész alsótestemet, ezért lassabban is tagultam. A masodiknal sikerült "beleengedni magam" a fajdalomba, így lerövidült es kevésbé fájt.
2023. okt. 7. 11:11
 2/10 anonim ***** válasza:
85%

Nekunk azt mondtak a szülés felkesziton hogy probalj nyugodt maradni es lelegezni. Minél stresszesebb vagy, annal erosebben fogod erezni a fajasokat es nehezided a szülést. Tanulj meg megfeleloen lelegezni (youtubeon sok ilyen Tipp van)

Ajanlom a szülés felkeszito orakat.

Sokan hasznaljak a vajudo labdat. Maradj mozgasban mert az is elosegiti a vajudast. Fajdalom csillamitasban nem nagyon hasznal, de a baba hamarabb beereszkedik a szulocsatornaba ha mozogsz a vajudas alatt.

Van aki masszazs ezkozoket hasznal, meditaciot, fokusz kepet pl ultrahangot nezel a babadrol.

2023. okt. 7. 11:32
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Annyit tudok mondani, hogy erre a fájdalomra nem tudsz felkészülni, viszont ha sikerül összeszedned magad és minden fájásnál tudatosítani magadban hogy ez normális, minden rendben, fókuszálni arra hogy ne szorítsd magad, lélegezni. De ezt mondani sokkal könnyebb mint a szülőágyon. Szerintem, ha pánikolsz kérj epidurált, nekem az nagyon sokat segített a táguláson is.
2023. okt. 7. 11:41
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Edával kapcsolatban mindenképpen erdeklődj a kórházban, ahol szülni fogsz. Mert abban, ahol én szültem, pl nem kérhető eda, mert nincs elég altatóorvos hozzá.
2023. okt. 7. 12:31
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Jóga, szülés tanfolyamon tanultak, babára koncentrálni, fájásokat el liheged. Sok séta, sok gyaloglás, babával beszélsz a pocakodban. Vízben kádba szülés, gugolás, fitnesz labda vajúdás
2023. okt. 7. 12:39
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Meg leszek kövezve, de szerintem a megfelelő kíséret tud a legnagyobb segítség lenni. Aki támogat, fogja a kezed, segít, hogy mit hogyan is kellene csinálnod, megnyugtat, bíztat, stb. Mi nagyon elveszettek voltunk a férjemmel az első babánk születésénél. Próbált segíteni, én próbáltam mondani mi esne jól, de nem volt igazán hatékony. Szerintem ezért senkit nem lehet hibáztatni, nem sok ilyen helyzet van az életben. Akkor éreztem igazán "ösztönösnek" magam, amikor a szülésznő adott pár tippet/támpontot, de rengetegen szültek éppen, őt nagyon kevésszer láttam.

Voltunk szülésfelkészítőn, minden elhangzott, mégis úgyéreztem magam, mint akit agyonlőttek, borzasztóan befeszültem és nem találtam ebből a kiutat.

A második szülésemre ezért a férjemen kívül dúlával is készülök. De ez én vagyok, mást lehet halálra idegesítene.

2023. okt. 7. 13:03
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az első írta fittlabda.

Az elsőnel ajánlottak a kórházban,hogy azt próbáljam ki.

Életmentő volt.

A másodiknál mar én kértem,hogy kérem a labdát...Sokat segített nekem.Mikor jött a fájás,rugoztam rajta,és így elviselhető volt a fájdalom

2023. okt. 7. 13:20
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a melegvizes zuhanyzás nagyon jól esett
2023. okt. 7. 14:02
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Engem a labda pont még görcsösebbé tett. Ebből is látszik, hogy nem vagyunk egyformák, sajnos próbálkozni kell. Csak hát abban a helyzetben annyira nem pörög az agyunk nyilván...
2023. okt. 7. 14:02
 10/10 anonim ***** válasza:
77%
Ez a kísérő dolog is tök egyéni. Az első szülésem apás volt, bent volt a férjem végig. A masodikat eg!edül szültem, a férjem a nagyobbal volt otthon. Őszintén, sokkal jobb volt, lazább voltam, nem kellett azon kattogni, hogy jól van-e, bírja-e, nem éhes-e (tudom, hülyeség, de megis gondoltam ilyenekre). Hagytak egyedül vajúdni. Fele olyan gyorsan született a második és sokkal kevésbé fájt. Sokkal szebb élmény nekem, mint az első.
2023. okt. 7. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!