Kevés az olyan ikertherhesség, ami alatt nem merül fel semmilyen probléma vagy komplikáció?
Lehet, hogy csak én mozgok ilyen ismeretségi körben, de eddig még mindegyik ikres anyukától azt hallottam, hogy a terhessége elején az egyik baba majdnem elment, meg hogy az egyik baba túl sok tápanyagot vett el a másiktól, úgyhogy ez nem semmi, ha valaki ikrekkel várandós.
Van itt olyan, akinek ikrei vannak? :)
Nekem ikreim lettek, semmi, de semmi probléma nem volt a terhességgel, egyedül a hasam volt igen nagy és néha akadályozott a mozgásban.
De több ikres kismamámval voltunk akkoriban kapcsolatban, nem hallottam senkinél igazán ilyeneket, volt egy-kettö, akinél egy hónappal elöbb meglettek a babák, a többség a 38-39 hét körül szült.
Van ilyen is, olyan is.
Biztosan tobb az olyan ikerterhesseg, ahol komplikaciok vannak, hiszen mindig sokkal nagyobb a riziko, mint egy simanal.
De hala a jo egnek es az orvostudomanynak, azert eleg gyakori a problemamentes ikerterhesseg is manapsag.
Függ attól milyen ikrek. Kétpetéjű ikreknél, akiknek külön van a burok és méhlepény kissebb a kockázat, egypetéjűeknél viszont előfordulhatnak olyan állapotok amikor az egyik baba elszívja a másik elől a tápanyagot.
Sok ikres kismama van, akinek volt egyes terhessége és sokkal megterhelőbbnek érezte, ami nem is csoda, hiszen a test még keményebben dolgozik
Gyakoribb a koraszülés is mivel a nagyobb súpy miatt előbb nyílhat a méhszáj, rövidülhet a méhnyak.
Ettől függetlenül sokan kihúzzák 38. hétig és ha korán is jönnek akkor is a mai orvostudománnyal gyönyörű, egészséges babák lesznek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!