Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kevés az olyan ikertherhesség,...

Kevés az olyan ikertherhesség, ami alatt nem merül fel semmilyen probléma vagy komplikáció?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy csak én mozgok ilyen ismeretségi körben, de eddig még mindegyik ikres anyukától azt hallottam, hogy a terhessége elején az egyik baba majdnem elment, meg hogy az egyik baba túl sok tápanyagot vett el a másiktól, úgyhogy ez nem semmi, ha valaki ikrekkel várandós.

Van itt olyan, akinek ikrei vannak? :)

2023. okt. 6. 19:27
 1/5 A kérdező kommentje:
Na jó, kicsit kiszíneztem, nem mindegyik anyuka mondta ezeket, de elég sok.
2023. okt. 6. 19:28
 2/5 anonim ***** válasza:
98%

Nekem ikreim lettek, semmi, de semmi probléma nem volt a terhességgel, egyedül a hasam volt igen nagy és néha akadályozott a mozgásban.

De több ikres kismamámval voltunk akkoriban kapcsolatban, nem hallottam senkinél igazán ilyeneket, volt egy-kettö, akinél egy hónappal elöbb meglettek a babák, a többség a 38-39 hét körül szült.

2023. okt. 6. 19:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Van ilyen is, olyan is.

Biztosan tobb az olyan ikerterhesseg, ahol komplikaciok vannak, hiszen mindig sokkal nagyobb a riziko, mint egy simanal.

De hala a jo egnek es az orvostudomanynak, azert eleg gyakori a problemamentes ikerterhesseg is manapsag.

2023. okt. 6. 20:11
 4/5 anonim ***** válasza:
Én csak az egy baba terhességnél olvastam, hogy ikernek indul, és a másik fel szívódik. Ha az ikrek meg maradnak akkor nagy a kockázat, de amiket írtál bajokat az ritka
2023. okt. 6. 21:11
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Függ attól milyen ikrek. Kétpetéjű ikreknél, akiknek külön van a burok és méhlepény kissebb a kockázat, egypetéjűeknél viszont előfordulhatnak olyan állapotok amikor az egyik baba elszívja a másik elől a tápanyagot.

Sok ikres kismama van, akinek volt egyes terhessége és sokkal megterhelőbbnek érezte, ami nem is csoda, hiszen a test még keményebben dolgozik

Gyakoribb a koraszülés is mivel a nagyobb súpy miatt előbb nyílhat a méhszáj, rövidülhet a méhnyak.

Ettől függetlenül sokan kihúzzák 38. hétig és ha korán is jönnek akkor is a mai orvostudománnyal gyönyörű, egészséges babák lesznek. :)

2023. okt. 6. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!