Sok helyen látom pl tiktokon is hogy 4-5 kilóval és 55-59 centivel születnek a babák? De azt hogy a bajba? Az anyuka eszik éjjel nappal? Őszintén én így a hatodik hónapba se tömöm magam.Eszek napi 4 x normál adagot és annyi.
A súlybecslést ne vedd készpénznek 🙂. Saját tapasztalat. Nekem hamarabb beindult a szülés (36hét 3napon), délután kerültem be, uh meg minden. Az orvost idézem: "örüljünk, ha 2kg lesz a baba, nagyon kicsi". Összeszaladt a "fél kórház", mert visszatartani már nem lehetett (rohamos szülés volt, ami annyit takar, hogy hírtelen indult és gyorsan lezajlott), csecsemősök, gyermekorvos, mindenki készenlétben várta, hogy megszületik a "nagyon pici baba" akinek ugye emiatt fokozott gondozás kell. Mindent előkészítettek erre. 1,5 óra múlva megszületett 2800grammal.
2023. okt. 4. 11:40
13/30 anonim válasza:
Nekem 2.2kgnak becsülték. Másnap 3.3kgval megszültem. Szóval erről ennyit.
2023. okt. 4. 11:42
14/30 anonim válasza:
Felesleges aggódnod. Egyrészt, tényleg semmi köze a baba súlyának ahhoz, hogy mennyit eszel, másrészt, az hogy a baba milyen súllyal születik meg, nem befolyásolja, hogy később hogyan alakul a súlya, vagy mennyire lesz erős, egészséges, fitt, stb.
2023. okt. 4. 11:45
15/30 A kérdező kommentje:
Rendben akkor nem stresszelek erre rá.Köszönöm szépen. Természetesen sógornőmnek a 34héten született a babója 1.3kgval 2 kgig kórházban ápolták ma már egy 14 éves jóerőben lévő nagyfiú.
2023. okt. 4. 11:57
16/30 anonim válasza:
Én érdemben nem tudok hozzászólni, de azért van az oldal, hogy ha valakinek nem tiszta valami, akkor kérdezzen. Ennek ellenére olyan stílusban tudnak itt válaszolni hogy csak na.
Kedves Kérdező! Szerintem ne érezd magad rosszul amiért egy két dologban nem vagy biztos, én sem vagyok és szintén hordtak már le emiatt ezen az oldalon, mert érdekes módon van aki mindent IS tud :D
Jó babavárást mindnekinek, természetesen ez nem annak szólt aki segítő választ adott!😊
2023. okt. 4. 12:00
17/30 anonim válasza:
Mielőtt okoskodsz és másnak az egészségéért aggódsz, inkább először tájékozódsz hogy mi tartozik bele a normális születési súlyba!
Segítek ez 2500-4500 gramm között van...
Az első lányom 3,7 kg 51 centi a második 4,4 kg 55 centi volt. Mindkettővel 10 kilót híztam a 9 hónap alatt..
Semmi köze a kettőnek egymáshoz! Amúgy meg mindenki úgy csinálja ahogy akarja.
2023. okt. 4. 12:21
18/30 anonim válasza:
Én 30 kg ott híztam az 1-2 nél, 4.5 kg 58cm és 4 kg 54cm volt a 2 gyerek. A kicsinél 17kg jött fel(undorodtam az édességtől) 3.7kg lett 54 cm
2023. okt. 4. 13:15
19/30 anonim válasza:
Nem ettem sokat, még annyit se mint te sőt nagyon sokat hánytam (végig, de a fiam 53 cm és 4950 gramm volt. Most is korához képest nagy baba 6 hónaposan 73 cm és 9 kg. Egy igazi nagy baba, ilyen a genetikája pedig én oici vagyok nagyon.
2023. okt. 4. 13:20
20/30 anonim válasza:
De, bármilyen hihetetlen, a fokozott súlygyarapodás növeli a nagy magzat kockázatát.
És attól, hogy a cukorterhelés jó a második trimeszterben, attól nem ritka, hogy a végén mégis szénhidrát anyagcsere zavar alakul ki. Egy csomó olyan terhest láttam, akinél nagy volt a gyerek, cukorterhelés ok, de azért a 3. trimeszterben az éhgyomri vc/evés utáni vc/hgba1c alapján kijött a szénhidrát anyagcserezavar.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!