Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon gáz ha nem szedek...

Nagyon gáz ha nem szedek terhes vitamint?

Figyelt kérdés
Most vagyok 21 hetes 2 napos. Eddig minden rendben van. Első trimeszterbe szedtem terhes vitamint illetve magnéziumot is. Azonban ezek mellet volt egy vészes hányásos időszak. Kórházban is voltam, 11 kilót fogytam sajnos. Ez a hányás a 6. Héttől a 18 hétig tartott. Olyan 11 hét körül hagytam abba mert olyan szinten vissza jött a rosszullét a vitamintól, hogy egyből visszajött. Tehát nem maradt bennem 10 percet sem... Nagyon nagy baj ha vitamin belül folytatom tovább? Magnézium pezsgő tablettát iszok néha illetve olyat is amibe van vas meg minden féle vitamin. Első és második genetikain minden rendben.
2023. okt. 2. 20:44
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
72%

2 terhességem volt, egyikkel sem szedtem terhes vitamint kifejezetten.

Első trimeszterben folsavat, utana pedig calcium és magneziumot.

Mind a 2 gyerek makk egészséges, nekem sem lett semmi bajom.

2023. okt. 2. 20:46
 2/23 anonim ***** válasza:
82%

Első trimeszterben szedtem.utana már nem.

A második babánál egyáltalán nem szedtem.

2023. okt. 2. 20:47
 3/23 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem nem. Én az első babánál 5.héten kezdtem szedni, úgy ahogy lenyeltem, esténként, de nem esett jól..

Amúgy tök egészségesen született a kisfiam 3500g-mal.

Most eleve csak a 7.héten kezdtem szedni, és annyira nem birtam lenyelni, hogy sokszor kimaradt 2-3 nap is. Első trimeszterben így 1 doboz femibion 1-est. Másodikban 1 doboz femibion 2-est szedtem el. Azóta csak c, d vitamin meg magnézium. Az orvos/uh-ok szerint teljesen rendben fejlődik a babám, remélem ténykeg így van :)

2023. okt. 2. 20:58
 4/23 anonim ***** válasza:
91%
Ha szeretnél vitamint szedni (terhesség előtt és első trimeszterben van igazán fontos szerepe) akkor másik márkát próbálj ki. Nekem is volt olyan, amitől állandó hányingerem lett, barátnőmnek pedig pont az okozott hányást, ami nekem jó volt.
2023. okt. 2. 20:58
 5/23 anonim ***** válasza:
80%
Nem
2023. okt. 2. 21:02
 6/23 anonim ***** válasza:
53%

3 terhesség.

Elsőnél az elevit majd a gravida vitamintól hánytam 17.hétig.

Másodiknál a czeizelt próbáltam, újfent nem voltunk barátok.

Harmadiknál már meg sem próbáltam komplexet csak sima folsavat magnéziumot calciumot.

2023. okt. 2. 21:03
 7/23 anonim ***** válasza:
61%

Nem szedtem egyiknél sem, csak az első trimeszterben!

Amúgy meg annyit ezekről, hogy mindenféle vitamin van bennük, pedig köztudott, hogy több vitamin is gátolja egymás felszívódását, tehát külön-külön kellene őket szedni, meg némelyiknél az sem mindegy, hogy mikor, éhgyomorra, nem éhgyomorra stb.

Na most gondolhatod, hogy amúgy ezekből mennyi szívódik fel normálisan.

Ez inkább kb placebo, semmi több.

Egyedül a D vitamin az, amit mindig szedek, meg most a vas.

2023. okt. 2. 21:07
 8/23 anonim ***** válasza:
55%

A babára nézve kb. mindegy, hogy szedsz-e.

A te tartalékaid fognak kiürülni. Igaz, ennek nincsenek gyors és látványos jelei, de majd évek múlva már verheted a fejed a falba, hogy basszus szedhettem volna valamit. Ami amúgy csak azért gáz, mert jó volna úgy a gyerek 18 éves koráig relatíve egészségesen kihúzni.

2023. okt. 2. 21:27
 9/23 anonim ***** válasza:
50%

Ahogy a 8-as irja, a vitamint nem a baba miatt szeded, hanem magad miatt.

Atlagember - nem egeszsegugyes ezt nem tudja, azert hiresztelik itt, hogy semmi bajuk , mert nem szedtek.

Persze, most nincs is. De mikor 50 evesen minden csontjuk faj, eszukbe sem jut, hogy mitol ...

2023. okt. 2. 21:45
 10/23 anonim ***** válasza:
17%

Szia!

Én nem szedtem csak calciumot meg magnéziumot ja és pár szem vasat is szedtem de azt nem vittem túlzásba. Felénk is mindenki mondja a terhes vitamint és a védőnő is azt akarta hogy tömjem magamba,persze azt mondtam neki szedem de nem . Egészség kisfiam született. Jó babavárást.

2023. okt. 2. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!