Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Honnan tudom hogy joslo...

Honnan tudom hogy joslo fájásaim vannak vagy hogy szivárog a magzatvíz?

Figyelt kérdés

31 hetes vagyok és mindenki mást mond. Van akinek gorcsei vannak, van akinek bekemenyedik a hasa majd elernyed.

Nekem néha bekemenyedik a hasam de csak a tetején és a többi puha marad (lehet a baba testet érzem mikor nyújtózkodik?

Néha görcsök is vannak de nem úgy jön hogy 5 percenként vagy valami hanem állandóan aztán 1 órán belül elmúlt.

A szivárgásra meg azért gondolok mert eléggé sok a folyasom és néha leizzadok hogy a bugyi is nyirkos lesz vegig...

Tipp hogy tudjam mikor van ténylegesen probléma és mikor kell bemenni a kórházba?

2023. szept. 25. 22:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Nekem jóslóim nem voltak, mert 36. hét végén indították a szülést idő előtti burokrepedes miatt, de szerintem azt érezni fogod, azaz inkább azon kell gondolkozni, hogy vajon szülsz-e, vagy csak jósló :)

Viszont a magzatvíz szivárgását betéttel tudod ellenőrizni, árulják pl. a Rossmannban is. Jó drága, de nem is kell azt naponta használni, én csak akkor tettem be, ha valami változást éreztem a bugyin/betéten lévő nedvességben.

(Viszont azt tartsd be, hogy 12 óra után nem nézegeted, mert nekem volt, hogy utána halványan beszínesedett, szerintem a bomlás során is változik a ph értéke.)

2023. szept. 25. 22:28
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem sem voltak jósló fájásaim. Jobban mondva úgy voltak hogy csak előtte nap, hetekkel előtte nem. A rendes fájásaim ugyanolyanok voltak mint a jóslók. Két napig szenvedtem vele. 10-20-30 percenként volt először, aztán fokozatosan rövidült. Baromira fájtak. Azóta sem tudom hogy ennyire fájdalmas vagy nekem alacsony a fájdalomküszöböm...

Nekem a derekam felől ment előre a fájdalom.

Azt mondják ha csak jósló akkor a meleg víztől elmúlik.

A magzatvíz szivárgást pedig észre veszed, mert az állandoan folyik. Nem olyan hogy egyszer igen, egyszer nem. Elázol tőle.

Lélegezni pedig tanulj meg szülés előtt. Nem vicc. Nekem is sokat segített volna..

2023. szept. 25. 22:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Kedves 2-es!

Nem kötekedni szeretnék, de a magzatvíz igenis tud kicsit szivárogni, és úgy is, hogy hol igen, hol nem.

Nekem a burokrepedésem miatt igaz, hogy véresen, de csak szivárgott, nem is folyamatosan. Délben ledőltem aludni, felébredtem, volt vmi barnás folyás. Kicsit paráztam, de első körben csak betétet cseréltem, azt hittem csak vmi hajszálér-repedés, kis ideig semmi nem is volt. Aztán mikor pár óra múlva (megint fekvésből kelve) újra vért láttam, akkor már hívtam is a dokimat. Eszembe sem jutott elinduláskor, hogy babával megyek majd haza... 🙂

Kiderült, hogy csak felül repedt a burok, így nem folyt el a víz, szülés indításakor burkot kellett így is repeszteni.

Szóval el tudom képzelni, hogy egész minimális felső burokrepedésnél épp csak szivárog a víz bizonyos pózokban, amit nehéz egyértelműen beazonosítani, főleg, ha vérzés nem kíséri.

2023. szept. 25. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!