Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki a saját orvosánál fog...

Aki a saját orvosánál fog szülni (nem magánkórházban), az hogy intézte ezt el?

Figyelt kérdés
Akihez járok magánrendelésre, nem abbban a kórházban dolgozik szülész-nőgyógyászként, ahová hivatalosan tartozom, viszont nekem mindenki azt mondta, hogy most már így működik a rendszer, hogy ha nem magánkórházba megyek, akkor oda kell mennem, ahová tartozom. Emellett egyre többektől hallom, hogy ők elintézték, hogy abba a kórházba mehessenek, ahol a magánorvosuk amúgy dolgozik. Ezt hogy sikerült? Illetve az orvos vállalta, hogy bemegy, ha megindul a szülés? Mindezt hálapénz nélkül, amit ugye nem fogadhatna el? És ha igen, nem furcsa, hogy minek megy be az orvos, amikor mondjuk nincs is beosztásban? Ehhez az egész kórháznak kellene asszisztálnia, hogy senkinek ne szúrjon szemet, nem?
2023. szept. 13. 09:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%

Hivatalosan: a lakhelyed szerinti kórházban kell szülnöd, annál, aki épp dolgozik. Slussz.

Nálam a következő a helyzet: a dokimhoz 25 éve járok, többnyire a magánrendelésére, most terhesgondozásra a kórházba voltam kénytelen menni, itt viszi be az összes szükséges adatot + írja ki a recepteket, beutalókat stb. Nem oda tartozom lakcím szerint, azt mondta amíg Dr. Pintér Sándor nem küldd oda rendőröket, addig ő mondja meg, ki járhat oda terhesgondozásra - hivatkozzak rá ha megyek bármikor, el fognak látni. De ő ott elég magas poziban van.

Viszont! Hétköznapokon 7-15-ig van bent + az ügyeletek hétvégeken és éjszaka - ha nem ekkor szülök nem tud ellátni, mert nem lehet bent. És mivel itthon még mindig nem az van, hogy oké, nem választhatsz dokit, de mindenki ugyanúgy, ugyanolyan protokol stb. mentén fog ellátni, akkor inkább magánellátás, ahol tudom, hogy mindegy ki nyúl hozzám, ugyanazt a protokolt követi és még emberi is, mert egy halom pénzt fizetek. Császár esetén pedig megint fontosabb, hogy a kórháznak milyen a protokollja, van-e aranyóra, nem esik a fejemre a plafon, normálisak a nővérek és nem csak kolonc vagyok a nyakukon stb. Szóval ez is a magánkórház felé hajt, de még erről majd beszélek vele nyugiban a magánrendelésén.

Amúgy én nem ragaszkodnék hozzá személy szerint, mert nem biztos, hogy egy 24 órás ügyelet + pár óra alvás után ugyanolyan toppon lenne szakmailag vészhelyzet esetén, mint egy friss, kipihent kolléga, ha tudnám, hogy az adott kórház minden orvosa ugyanúgy veszi figyelembe az én igényeimet, ugyanolyan szakmai protokollt követ stb. mint ő, de ez nem így van sajnos. :(

2023. szept. 13. 12:05
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként bennem az merült fel,hogy ha ügyeletbe a dokinál szültél,de tényleg komplikáció miatt mint életmentő császár. Neki ügyeletbe ez a munkakör,akkor ő nem kérhet el többlet összeget a magánrendelésen a 6 hetes kontrollon mondván nála szültél államiba és emiatt? Ő ügyel,tehát köteles ellátni,ezért bent megkapja a fizetését,ettől függetlenül hivatalosan vajon elkérhet többet? Például 20 ezer helyett 50-et. Nem érint,csak kíváncsi vagyok.
2023. szept. 13. 12:10
 13/17 anonim ***** válasza:
71%
Ismerősöm: borítèk. Átlagnál vastagabb, teljesen titokban. Nem èrte meg, kiìrt napon kamu indokkal megcsászàrozta.
2023. szept. 13. 12:46
 14/17 anonim ***** válasza:
90%
Nalunk mukodik. Nem irok varost, de az a neve hogy "onkentes kozremukodo". Utolag meg maganrendelesen ki lehet fizetni neki a szulest.
2023. szept. 13. 14:17
 15/17 anonim ***** válasza:
Nálam úgy volt, hogy 16. hétig kellett átvennie a kezelésemet egy olyan orvosnak aki az adott kórházban dolgozik. Így most János kórházban is dolgozó orvos magánrendelésére járok, minden egyéb vizsgálato, labort a kórházban végeznek nekem. Eredetileg is itt szültem volna, de közben költöztünk és az új kórház, ahova tartoznék, ott csak közös vajúdó van, kísérő be sem jöhet, első szülésnél ez pedig nekem szóba sem jöhet.
2023. szept. 18. 06:14
 16/17 anonim ***** válasza:
Amúgy kórháztól kell érdeklődni a Jánosban a fenti protokoll szerint fogadnak külsős, lakcím szerint nem oda tartozó embereket.
2023. szept. 18. 06:15
 17/17 anonim ***** válasza:
Viszont nincs rá garancia, hogy a saját dokimnál szülök, de ez nem is volt nekem szempont, az intézmény nagyobb húzóerő és a Jánosnak nagyon jó szülésznő gárdája van. Ha komplikáció mentesen sikerül minden, igazából úgysincs szükség orvosra.
2023. szept. 18. 06:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!