Aki a saját orvosánál fog szülni (nem magánkórházban), az hogy intézte ezt el?
Hivatalosan: a lakhelyed szerinti kórházban kell szülnöd, annál, aki épp dolgozik. Slussz.
Nálam a következő a helyzet: a dokimhoz 25 éve járok, többnyire a magánrendelésére, most terhesgondozásra a kórházba voltam kénytelen menni, itt viszi be az összes szükséges adatot + írja ki a recepteket, beutalókat stb. Nem oda tartozom lakcím szerint, azt mondta amíg Dr. Pintér Sándor nem küldd oda rendőröket, addig ő mondja meg, ki járhat oda terhesgondozásra - hivatkozzak rá ha megyek bármikor, el fognak látni. De ő ott elég magas poziban van.
Viszont! Hétköznapokon 7-15-ig van bent + az ügyeletek hétvégeken és éjszaka - ha nem ekkor szülök nem tud ellátni, mert nem lehet bent. És mivel itthon még mindig nem az van, hogy oké, nem választhatsz dokit, de mindenki ugyanúgy, ugyanolyan protokol stb. mentén fog ellátni, akkor inkább magánellátás, ahol tudom, hogy mindegy ki nyúl hozzám, ugyanazt a protokolt követi és még emberi is, mert egy halom pénzt fizetek. Császár esetén pedig megint fontosabb, hogy a kórháznak milyen a protokollja, van-e aranyóra, nem esik a fejemre a plafon, normálisak a nővérek és nem csak kolonc vagyok a nyakukon stb. Szóval ez is a magánkórház felé hajt, de még erről majd beszélek vele nyugiban a magánrendelésén.
Amúgy én nem ragaszkodnék hozzá személy szerint, mert nem biztos, hogy egy 24 órás ügyelet + pár óra alvás után ugyanolyan toppon lenne szakmailag vészhelyzet esetén, mint egy friss, kipihent kolléga, ha tudnám, hogy az adott kórház minden orvosa ugyanúgy veszi figyelembe az én igényeimet, ugyanolyan szakmai protokollt követ stb. mint ő, de ez nem így van sajnos. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!