Kiírhatja a háziorvos a toxoplasmosis vizsgálatot?
21 hetes kismama vagyok, nincs benti macskám, de rokonoknál, illetve kertesházunknál is vannak macskák, így előfordul a velük való érintkezésem.
Az lenne a kérdésem, hogy a háziorvossal kiírathatom, hogy csináljanak toxoplasma vérvizsgálatot? Vagy ez csak magánban, fizetősen elérhető vizsgálat?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Az első gyermekem Angliában vártam, de már itthon született.
Én teljesen meg voltam elégedve az angliai terhesgondozással. 2 ingyenes ultrahangon voltam, 12 és 20 hetesen. Ingyen volt minden...toxoplazma, kombinált teszt. És nagyon aranyosak a kismamákkal. Csináltak cukorterhelést is és ha panaszom volt rögtön foglalkoztak velem.
Na most itthon vagyok kismama, bár még az elején tartok a terhességnek. Toxoplazmára hajlamos vagyok, vérvétel állami kórházban 7500 körül van. A kombináltat nem tudom, mert inkább fizetünk többet és Trisomy alapot csináltatunk. Ingyenes ultrahang úgy tudom itt sincs sokkal több. Én magán nőgyógyászhoz járok, az havonta 20 ezer forint.
Odakint is van erre lehetőség. Mi is voltunk úgy 4x a terhesség alatt, ebből 2 4D-s volt. Minden olyan felszerelt volt, hogy csak ámultunk. A baba szívhangját is megkaptuk egy plüssmaciban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!