Kiírhatja a háziorvos a toxoplasmosis vizsgálatot?
21 hetes kismama vagyok, nincs benti macskám, de rokonoknál, illetve kertesházunknál is vannak macskák, így előfordul a velük való érintkezésem.
Az lenne a kérdésem, hogy a háziorvossal kiírathatom, hogy csináljanak toxoplasma vérvizsgálatot? Vagy ez csak magánban, fizetősen elérhető vizsgálat?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Először is köszönöm szépen a sok választ! :)
A nőgyógyászomhoz októberben kell mennem, háziorvoshoz jövőhéten megyek, ezért gondoltam először nála próbálkozok. De előtte szerettem volna tájékozódni, hogy egyáltalán lehetséges-e, mert sajnos nem szokott valami segítőkész lenni a házidokim. :/
Sajnos valóban én is azt tapasztalom, hogy egyre több mindent magánban kell az embernek megcsinálnia, hiába fizetjük a tb-t...
Kedves #5 válaszadó,
szabad megkérdeznem, hogy melyik országba költöztél ki? :D
Csak a kíváncsiság kedvéért.
(Párszor mi is elgondolkodtunk a költözésen a férjemmel, de végül sose volt rá bátorságunk.)
Azért nem kell ennyire leszólni a magyar terhesgondozást, mert amúgy jóval alaposabb, mint egy rakat nyugati országban.
Van, ahol össz-vissz két UH van és szevasz, cukorterhelés nuku, CTG a 41. hét után. Kollégám tesóját inzulinos cukrosként 40 hetesen, folyó magzatvízzel, CTG nélkül úgy küldték haza Angliában, hogy a lába nem érte a földet, mondván, hogy “majd akkor jöjjön, ha fájása van”.
A toxoplasmát kivették a protokollból, háziorvos tudtommal nem írhatja, nőgyógyász igen.
Mert szerinted Anglia mégis hol van, ha nem Európában?:D
Egyébként barátnőm német barátnőjénél meg a szüléskor derült ki, hogy a gyermekének nincs karja. Egy se. Vállból hiányzik mind a kettő. Mert hogy Németországban egy egész terhesség alatt nem derült ki.
Nem azt mondom, hogy a magyar rendszer tökéletes, vagy hogy itthon nincsenek kóklerek, de azért nem kell azt hinni, hogy külföldön minden szipi szuper.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!