Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kiírhatja a háziorvos a...

Kiírhatja a háziorvos a toxoplasmosis vizsgálatot?

Figyelt kérdés

21 hetes kismama vagyok, nincs benti macskám, de rokonoknál, illetve kertesházunknál is vannak macskák, így előfordul a velük való érintkezésem.

Az lenne a kérdésem, hogy a háziorvossal kiírathatom, hogy csináljanak toxoplasma vérvizsgálatot? Vagy ez csak magánban, fizetősen elérhető vizsgálat?

Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

2023. szept. 11. 14:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
10# Tavaly megcsinálták TB alapon,kétlem hogy most ne lenne benne már...inkább az,hogy kórháza válogatja. 9# voltam.
2023. szept. 12. 09:44
 12/25 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm szépen a sok választ! :)

A nőgyógyászomhoz októberben kell mennem, háziorvoshoz jövőhéten megyek, ezért gondoltam először nála próbálkozok. De előtte szerettem volna tájékozódni, hogy egyáltalán lehetséges-e, mert sajnos nem szokott valami segítőkész lenni a házidokim. :/

Sajnos valóban én is azt tapasztalom, hogy egyre több mindent magánban kell az embernek megcsinálnia, hiába fizetjük a tb-t...

2023. szept. 12. 10:13
 13/25 A kérdező kommentje:

Kedves #5 válaszadó,

szabad megkérdeznem, hogy melyik országba költöztél ki? :D

Csak a kíváncsiság kedvéért.

(Párszor mi is elgondolkodtunk a költözésen a férjemmel, de végül sose volt rá bátorságunk.)

2023. szept. 12. 10:33
 14/25 anonim ***** válasza:
54%

Azért nem kell ennyire leszólni a magyar terhesgondozást, mert amúgy jóval alaposabb, mint egy rakat nyugati országban.

Van, ahol össz-vissz két UH van és szevasz, cukorterhelés nuku, CTG a 41. hét után. Kollégám tesóját inzulinos cukrosként 40 hetesen, folyó magzatvízzel, CTG nélkül úgy küldték haza Angliában, hogy a lába nem érte a földet, mondván, hogy “majd akkor jöjjön, ha fájása van”.

A toxoplasmát kivették a protokollból, háziorvos tudtommal nem írhatja, nőgyógyász igen.

2023. szept. 12. 11:01
 15/25 anonim ***** válasza:
14# Nekem is van kint barátnőm,de két különböző országból is. Angliai konkrétan hazautazott orvoshoz,mert amit műveltek vele,szétcseszték az kritikán aluli. Fodrászom szintén amíg kint élt. Őrült dolgokat meséltek. Ugyhogy még mindig inkább Magyarország.
2023. szept. 12. 11:10
 16/25 anonim ***** válasza:
Igen,Angliáról,Norvégiáról én is hallottam...és nem sok jót.De azért az akkor is durva,hogy pl.a HIV-et még most sem nézik Magyarországon.Hisz fertőző betegség,könyörgöm.
2023. szept. 12. 12:08
 17/25 anonim ***** válasza:
Persze, csak Magyarországon nem annyira gyakori, hogy érdemes legyen rutinszerűen szűrni. Hepatitisre meg szifiliszre itt is szűrnek amúgy, és ha valaki olyan, a HIV tesztet is meg lehet neki kérni.
2023. szept. 12. 14:11
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
Oké 14es. Az anglia.Mégcsak Európában sincs véletlen sem. Uh haggyuk a terhesgondozást Magyarországon,mert Németet és Franciát megsem közelíti.
2023. szept. 12. 17:14
 19/25 anonim ***** válasza:

Mert szerinted Anglia mégis hol van, ha nem Európában?:D

Egyébként barátnőm német barátnőjénél meg a szüléskor derült ki, hogy a gyermekének nincs karja. Egy se. Vállból hiányzik mind a kettő. Mert hogy Németországban egy egész terhesség alatt nem derült ki.

Nem azt mondom, hogy a magyar rendszer tökéletes, vagy hogy itthon nincsenek kóklerek, de azért nem kell azt hinni, hogy külföldön minden szipi szuper.

2023. szept. 12. 18:28
 20/25 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy de anglia nem tartozik az európai országok közé.Énis sok rosszat hallottam angliáról.na mindegy.Nem minden országban egyforma az ellátás de még mindig jobb kezekben érzem magam mint Magyarországon. Én jó kezekben érzem magam.Persze akkor ittis a szakembert hibáztatom inkább nem az adott országot.De úgyérzem hogy Magyarországon az orvostudomány nulla sok helyen.Lehet vannak kivételek, söt biztos, de én általában rosszat tapasztalok.
2023. szept. 12. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!