Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Łsmertek olyat, aki valamilyen...

Łsmertek olyat, aki valamilyen "tilalmat" megszegett a terhesség alatt, és lett is belőle valami probléma aztán a babával?

Figyelt kérdés

Nyers hús, nyers tojásos étel, moshatatlan zöldségek-gyümölcsök, cigi, alkohol, sok koffein (kávé, energiaital), nehéz emelés, veszélyes sport, vagy tevékenység, stb.

Nagyjából ezek a tiltottak. Volt olyan, aki fogyasztotta, vagy csinált valami olyat, amit nem kéne, és lett is belőle probléma?

2023. szept. 2. 13:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

2 ismerősöm volt ilyen

1. Nehéz emelés - vetélés

2. Alkoholizálás- testi/szellemi fogyatékos lett a gyereke.

2023. szept. 2. 13:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőm liszteriózis miatt vetélt el egyszer. Hogy pontosan mi okozta (melyik élelmiszer), nem derült ki. Elég hosszú a lehetséges lista és nem merül ki a "nyers, mosatlan"-nál. Egyébként orvos. Úgyhogy a nyers, mosatlan pont nem játszott.

[link]

2023. szept. 2. 13:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

35hetesen nyaralás. Direkt nem mentem már medencébe, csak a szélén ültem.

Felszálló fertőzés, 36hetesen megszültem.

2023. szept. 2. 13:44
 4/8 anonim ***** válasza:
38%

Nyers tojást simán ettem tiramisuban és majonézes krumplisaliban. Füstölt húsok, pasztorozott lágysajtokat is ettem, bár ezek nem tiltottak, csak sokan félnek tőle. Minden megbízható helyről származott, nem volt semmi gond.

Első terhességem idején romlott készétel viszont alaposan megfosatott, de abból sem lett baj szerencsére.

Munkahelyem veszélyes üzem (labor), én a munkavédelmi szabályokat racionálisan betartva, de nem túlzóan defenzíven végig dolgoztam. (Nálunk szokás a pozitív teszt után erre hivatkozva táppénzen lenni.)

Amúgy én csak dohányost ismerek, meg nem diétázó gdmest, nekik megvoltak a következmények: koraszülés, fejlődésbeli lemaradás.

2023. szept. 2. 14:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szétstresszeltem magam más okok miatt: 35.hétre jött, idő előtti magzatburokrepedés. Nem tiltólistás ugyan, de túlzott stressz sem jó a babának.
2023. szept. 2. 16:02
 6/8 anonim ***** válasza:
72%
Apukám lakásban is dohányzott, anyukám passzív dohányos volt. Durván allergiás vagyok kamasz köröm óta több dologra.
2023. szept. 2. 18:41
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőm végig dohányozta “csak” napi 10 szálat … mert amúgy 1,5 doboz egy nap neki.

Egészséges fia született, viszont nehezen kezelhető. Dühkitörései vannak és hiszti rohamai. 5 éves de nem tudom, hogy van e ehhez bármi köze.

2023. szept. 4. 06:43
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt a kérdést egy tudatos kismama felse tette volna.Nyilván való hogy mindent megteszel annak érdekében hogy egészséges babár születhessen.Legalábbis én ezt így látom.Párom nem szív még elektromos cigit sem a közelemben...
2023. szept. 11. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!