Mit ne csinàljon aki terhes?itt ilyen extra dolgokra gondolok,h pl mondták ne járjak a temetőbe,ne nézzek horror filmet,ne hagyjam,h mindenki puszilgasson.ti mi ilyeneket tudtok vagy csináltok?
Ha az extra dolgok alatt, ilyen f@szságokra gondolsz, akkor a lista végtelen. Pl:
Várandósság idején tilos hajat vágatni, mert azzal a baba életét rövidítjük meg, állítja a népi hiedelem.
Nagyanyáink szerint tilos előre vásárolni, és rossz ómen ajándékot elfogadni a baba születése előtt. A gyerekágyat is csak a kicsi születése után szabad összeszerelni, a helyére állítani, hogy az ártó szellemek ne telepedhessenek meg benne.
Babát váró nő soha ne lépjen át állat fölött, és tilos megrúgni, meglökni, arrébb zavarni pihenő állatot, mert az elviszi a kicsi álmát, vagy nem hagyja levegőt venni, ráül a mellkasára. Régen a súlyos allergiás, asztmás tünetek egyik magyarázata is ez a babona volt.
Tilos ruhaszárító kötél alatt átmenni vagy varrni a kismamának, mert ha így tesz, akkor szülés közben a baba nyakára fog tekeredni a köldökzsinór.
Ha az anyuka könnyű szülést szeretne, akkor ollót vagy kést kell az ágya alá helyezni, mert a hiedelem szerint elvágja a fájdalmat.
Gyermekágyas időszakban a babát és a mamát nem látogathatja meg elvált nő, mert rontást visz a házra.
A gyermek csuklójára piros cérnát kell kötni és fokhagymát tenni az ágya alá, mert ezek távol tartják a rossz szellemeket.
Az újszülött fürdővizébe pénzt kell tenni, hogy később majd jómódban éljen. A kislányok vizébe pedig virágszirmot kell szórni, hogy szép nővé cseperedjenek.
A földön fekvő gyereket tilos átlépni, mert nem nő meg, kicsi marad.
A babának nem szabad tükörbe néznie, mert nem nő ki a foga.
És még ezer meg egy ilyen alaptalan hülyeség van…
Hogy én mit csináltam? Nem ettem nyers húst, ennyi.
Ezek tiszta hülyeségek, amiket írtál.
Azt hiszed, úgy működik, mint az Ószövetségben, amikor Jákób a fekete kerítéshez vitte a vemhes birkákat, azok rácsodálkoztak a feketére és fekete bárányokat ellettek, más vemhes birkákat meg a fehér kerítéshez és azok meg fehér bárányokat ellettek?
Ne emelj nehéz dolgokat és a terhesség előrehaladtával ne biciklizz. Én ennyit tudok.
Temetésén is voltam terhesen,és imádom a horror filmet
Sógornőm mondta,hogy ne simogassam a macskákat mert szőrös lesz a gyerek.
Jól kirohogtem.
Anyósom szerint pedig templomba kellett volna járnom mert ha nem járok az ördög éjjel kiveszi a hasambol a gyereket és a saját fattyát teszi a helyére és amikor megszületik lólábú szarvas gyerekem fog születni 🤣🤣🤣🤣(egyébként ez volt az a pont amikor a férjem kirakta az anyját az otthonunkbol és minimalizálta a kapcsolatunkat vele)
"Nekem ezt a mamám mondta és egyiket se babonából. A temetőt,h sok a gonosz szellem,és nehogy elvigyék"
Ezt nem babonából? Anyukád és te is ilyen ostobák vagytok?
Na, és pont az ilyenek szaporodnak!
Csak bal kézzel töröld a segged
Mindig jobb lábbal lépj a borospince első lépcsőjére
A kotlós alól mindig hármasával vedd ki a tojásokat
Még vlaami hasoló épületes baromság? Órákig tudnám gyártani az ilyeneket
#7, ez a szellemes ostobaság ugyan mi, ha nem babona? 😂
Puszilgatni meg piszkos embernek nem terhesen sem hagyom magam, fujj. Az esti híradó vagy egy dokumentum film pedig sokszor nagyobb stressz, mint egy buta, kitalált film. Én inkább a híreket hagyom ki 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!