Kora terhesség problémák?
Sziasztok! Ma van a nemvárt napja, a 8-dik dpo óta pozitív a tesztem, de még nagyon az elején vagyok a dolgoknak, kereken 4+0 hetes vagyok ma, ennél fogva orvosnál sem voltam még.
A segítségeteket szeretném kérni, hátha van itt olyan kismama, aki túl esett azokon a panaszos dolgokon mint most én. Hátha tudtok segíteni.
Egyébként is allergiás voltam és allergiás asztmás is van. Mióta pozitív lett a teszt, nem szedek allergiagyógyszert, mert mindenhol azt olvasom hogy nem lehet. Amit lehet terhesen szedni, azt is a 12-dik betöltött hét előtt még nem lehet.
A nappalaim és az éjszakák szörnyűek, de leginkább az éjjszaka. Az orrom orrspray sem dugítja ki, de a fulladás egyszerűen nem hogy aludni, feküdni sem hagy. Az estéket végig ülöm az ágyon. 1-2 órát sikerül így aludni, de utána arra kelek, hogy sehol nem kapok már levegőt, sem a számon sem az orromon. Orrsprayt használok, az olyan amit ilyenkor lehet, de az nem dugítja ki, állítom, hogy néha még rosszabb tőle. A fulladásra ha nagyon kell Ventolint használok. Azt szerencsére lehet használni. Anélkül nem is bírnám a napot végig csinálni, de az éjjszakát sem. Óvónéni vagyok egy 28 fős csoportban ès így minden nap egyre jobban kimerülök, mivel egyszerűen nem tudok pihenni, feltöltődni, de a figyelmem is lassúbb. Nagyon kivagyok.
Mit tegyek? Volt valaki ebben a helyzetben mint én?
A munkahelyen még nem szóltam, de ha lesz szívhang egyből jelzem, mert ha bejönnek a beteges időszakok, akkor valószínűleg elmegyek távpénzre.
A terhessèg maga egyébként annyira nem visel meg, reggelente van hányingerem, de egyszer sem hánytam még. Napi 1-2 pár perces hasfeszülésen, enyhe görcsös kívül nincs semmi tünetem. Ha nem teszteltem volna pozitívat, meg nem figyelném magam, lehet észre sem venném hogy terhes vagyok.
Mit tegyek? :(
De miért interneten tájékozódsz?
Attól, mert valamit leírnak a tájékoztatón, még nem feltétlenül úgy is van, az orvosnak van konkrét tapasztalata is ilyen téren, nem beszélve a genetikusokat.
Úgy tudom, hisztamin termelés (allergia), sokkal többet árt, mint az antihisztamin.
Szóval lehet pont ezzel csinálsz rosszat...
Én biztos elmennék orvoshoz.
Szia. Szerintem is beszélj hozzàértő orvossal, hàtha tud valamit ajánlani. Egyébként az orrdugulásra sokan használnak rendes orrsprayt terhesség alatt. Én nem egy ilyet ismerek, és mindenkinek egészséges a gyereke. Nekem 2.trimeszterben kellett mert nagyon megbetegedtem, használtam nasivin kids, illetve rhinospray orrsprayt.🤷🏻♀️ másképp megfulladtam volna. Nyilván az 1-1,5 hét volt és napi max 3-4x. De szerintem ha estére fújod be, hogy tudj aludni, akkor azért abba senki sem fog belehalni. Beszélj allergológussal, házi orvossal, nőgyógyásszal.
A fáradtság szerintem sajnos csak durvább lesz, nekem most a 15-16.hétig durván eltartott, pláne ha nem tudsz pihenni. Nyilván muszáj lenne. Sajnos a hányingerre meg hányásra még nem vethetsz keresztet.. majd 7-8.héttől durvul be a dolog, persze nem mindenkinél, de sajnos előfordulhat. Kitartást, engem is megviselt mind2 terhességem. Túl kell élni.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!