Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kombinált teszt, közepes...

Kombinált teszt, közepes kockázat. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Ma jött meg a kombinált teszt eredménye ami közepes kategóriába sorolt. 1:501-hez.

Mindenképp megyünk tovább Prena tesztre de addig is egy kis megnyugtatásért jöttem. Tarkóredő 1,50 mm volt. Erre azt mondta a nőgyógyászom hogy teljesen rendben van. Kis orrát is láthattuk az UH-n. Combcsontja 0,87 mm volt. Ez adhat okot az aggodalomra? ☹️ Vagy ezek rendben vannak? Bízom benne hogy nálam is fals eredményt hozott a kombinált.

Köszönöm válaszotokat

2023. aug. 28. 15:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én is elmennék prenára a helyedben.

Egyébként a kombinált teszt, azért kombinált, mert a vérvételi eredmény is hozzá adódik az uh eredményehez. Ott 2 hormont néznek, lehet azok lettek rosszak🤷🏻‍♀️

Ismerősömnek is minden tökéletes volt uh-n, a véreredményben pedig csak 1 adat nem volt jó, így kijött valami 1:700-hoz kockázat a down-ra. Alap prenát csináltatott, minden ok velük. :)

Én ugyanígy voltam a kisfiammal, nálunk meg a tarkóredő volr vastagabb, 2,4mm. Mi is alapra mentünk 5 éve, ő is makk egészséges.

Egyébként szerintem ilyen esetben megfelelő az alap teszt, mert a másik 2 begegségnek (Patau, Edwards) durva, egyértelmű jelei vannak az uh-n. Az olyan beteg babák legtöbbször meg sem születnek élve, szóval szerintem ha arra nincs indok akkor eleg az alap, de valószínűleg veletek is minden rendben lesz! Sok sikert!

2023. aug. 28. 18:54
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

37 évesen szültem, és alacsony kockázat jött ki, 1:5000 körül a Down, másik kettő 1:20000-hez. Igazából a Down-ra mindentől függetlenül csináltattam egy Prenát (még előtte). Ez a kombináció így engem megnyugtatott.

Nem gondolom, hogy nagyon kéne aggódnod, de a helyedben én sem bírnám ki, hogy ne végeztessek további tesztet. De szerintem minden rendben nálad is.

2023. aug. 28. 20:36
 13/18 anonim ***** válasza:
#10, tévedésben vagy. A Nipt kifejezés egy noninvaziv kromoszóma vizsgálatot jelent. Az anyai vérben keringő magzati kromoszómákat vizsgálják.
2023. aug. 29. 09:37
 14/18 anonim ***** válasza:
Szerintem a tarkóredő vastagsága és az orrcsont biztató, még ne essetek kétségbe, csináltassátok meg a prenát, és valószínűleg ott már kaphattok megnyugtatóbb eredményt. Nálam pl. a tarkóredő vastagabb volt, 2,3 mm, és alacsony kockázat jött ki, úgyhogy valószínű, hogy a vérvétel eredménye miatt jött ki ez nálatok, de ezt egy további teszt eloszlatja majd, ha minden jól megy.
2023. aug. 29. 09:45
 15/18 anonim ***** válasza:
65%

13: Nem, te vagy tévedésben. Az anyai vérben nincsenek magzati kromoszómák, csak DNS darabok, tehát nem tudnak konkrét kromoszómákat vizsgálni.

Nem véletlen, hogy nem fogadják el diagnosztikus tesztként.

2023. aug. 29. 11:57
 16/18 anonim ***** válasza:
39%
A NIPT teszt anyai vérből nyert DNS minta alapján szűr kromoszóma rendellenességeket kedves utolsó.
2023. aug. 30. 07:01
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

De nem konkrétan kromoszómákat vizsgál, mint a magzatvíz mintavételből történő kariotipizálás.

Oké, hogy magzati DNS darabok, de nem kromoszómák. Továbbra sem kromoszómavizsgálat.

2023. aug. 30. 08:56
 18/18 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Mi lett végül?
2024. febr. 5. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!