Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak így, ha a...

Mit csináljak így, ha a védőnő piszkál a súlyom miatt?

Figyelt kérdés
175 centi vagyok, 63 kg-al kezdtem a terhességet, teljesen kockás hassal, tehát viszonylag alacsony volt a testzsír százalékom, mellette pedig volt egy jelentős izomtömegem. Most vagyok a 20. hétben a melleimen és a hasamon kívül nem nőtt más rajtam, hasam is kifele csúcsosodik, a derekam ugyanolyan keskeny, hátulról nem is lehet megmondani, hogy terhes vagyok. Viszont így is 68 kg lettem mérleg szerint, a védőnő pedig piszkál, hogy 20. héten ez az 5 kg nagyon sok, mert még messze van a vége. Nem tudom már mit csináljak, nagyon figyelek a táplálkozásra, ugyanúgy, ahogy eddig is, egyedül az egy csalónapot tartottam meg, amikoris belefér az étrendembe egy fél pizza, csoki, ilyesmik, a hét 6 napjában viszont teljesen tisztán étkezem és sok folyadékot iszom, ami víz, illetve napi egy bögre növényi tej a kávémhoz. Pluszban heti 5x edzem is, amiből 3 nap kardió, kettő pedig megosztva felső-valamint alsótest. Nem igazán tudom mit csinálhatnék másképp, mert a kondim megmaradt, így ebből azt tudom leszűrni, hogy izomtömeget nem vesztettem, alapból ha zsírosodik vagy hízok, fenékre és combra megy, most semmi ilyen nincs... Vagy tojjam le a védőnőt és csináljak mindent ugyanígy tovább? Esetleg iktassam ki a csaló napomat? (De ott sem az van, hogy egész nap nassolok, hanem pl. ebédre eszem egy fél pizzát, vagy délután megeszem pár kocka csokit, mellette ugyanúgy étkezem, ahogy a hét többi napjában.)
2023. aug. 21. 17:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne vedd magadra, csak vmi frusztrált nőci lehet. Egyik füleden be, másikon ki.

Azt, hogy nem eszel rendesen meg nagyon kérlek ne csinàld. Nem tesz jót a vércukrodnak, a kisbabának sem.

Nemes egyszerűséggel most jött el az ideje annak, hogy vastagabb bőrt növessz :D hidd el szükség lesz még rá.

Amúgy megjegyzem nem vagyok terhes, de tavaly nyáron az voltam és ilyen melegben nekem is többet mutatott a mérleg, de még most is tartom vissza ilyenkor a vizet. Alkati kérdés is.

2023. aug. 21. 20:33
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt nő vagy és gyereked lesz... A többit nem írom le, értelmesnek tűnsz, szerintem kitalálod magadtól is.
2023. aug. 21. 23:32
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Vicces, mert pont ma jártam védőnőnél, és majdnem pontosan ugyanezek a paramétereim :D Még a hét is majdnem stimmel, 22. Az enyém viszont pont azt mondta hogy ez teljesen jó súly, meg hát látja is rajtam hogy szinte nem is látszik rajtam semmi, nem vizesedek, vérnyomásom perfekt... Szóval ne foglalkozz vele, mert az enyém szerint teljesen rendben van minden, ezek szerint veled se lehet nagyobb gond. Ilyen magasságnál szerintem evidens a kb +13-15 kg mint normális súlygyarapodás.
2023. aug. 22. 13:14
 14/14 anonim ***** válasza:
A védőnő amit mond, az csesztetés csak. Az adataid, méreteid teljesen normálisak. Terhesen nő a súlyos, meg többet eszel ezzel sincs gond. Szülés után kockás hasad lesz, semmi hízás nem lesz.
2023. okt. 21. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!