14 hetesen még mindig nem tudok rendesen enni, a védőnő szerint csak hiszti, mit csináljak?
Mindig szokta kérdezni hogy vagyok, milyen tüneteim vannak, miket eszem, stb. Elmondtam neki hogy húst és tojást továbbra sem tudok enni mert visszajön, és szinte az összes többi ételnek is még mindig megvan az a kellemetlen mellékíze, illetve büdös szaga, ami miatt nem tudom jóízűen megenni. Amit probléma nélkül tudok enni, az a krumpli, gyümölcsök nyersen, paradicsom, pizzás fornetti, sajtos tallér, vajas kenyér, sajt, tejbegríz. Emellett egyébként eszek különböző zöldségleveseket, húsmentes tésztákat, rizst. Korábban egyébként nem voltam válogatós, mindent megettem.
A rosszulléteknek, ételérzékenységnek nem kellett volna már elmúlnia? Mikor fogok tudni újra normálisan enni? Szerintetek is csak hiszti lenne, ha visszajön amit nem bírok megenni és mégis letömöm a torkomon? És tényleg nagyon egészségtelenül étkezem?
Hát én nem csinálok az étkezésből akkora ügyet.
Alig ettem és az se volt a legegészségesebb, mégis 14 hetesen szuper jól fejlődő, korához képest nagy a babám.
A magzat elvesz mindent amire szüksége van, különben a nők 90%-a elvetélne az első 12 hétben, hisz nagyon sokan nem bírnak enni és hánynak folyamatosan.
A hűtőből kivett csirkehúst rendesen büdösnek érzem és nagyon nem kívánom a húst amúgy sem (van amikor megeszem, grillezésnél nagyon jól esett, de másnap már nem tudtam megenni).
Ha a védőnő szemétkedik, akkor nem kell vele folalkozni, az empátia is része a munkájuknak, ha ez benne nincs meg akkor nem jó a szakmájában (szociális szakember vagyok én is).
15 hetes vagyok és még most sem tudtam normálisan megenni a tojásos lecsót, kb csak csokit és pizzát ettem tegnap.
Majd jobb lesz, addig pedig törekedni kell a helyes étkezésre, de annak sincs értelme h visszajöjjön minden.
Egyél azt, ami jól esik. A leírtak alapján elég változatosan tudsz étkezni. Az, hogy nem bírsz még mindent megenni, nem baj.
Van.olyan kismama, aki az első trimesztert végighányja. Van, aki csak a vajas kenyeret eszi tejszínhabbal az egész várandósság alatt. Embere válogatja.
De azért majd próbálj meg húsfélét is enni. Hátha elmúlik pár héten belül.
Kitartás!
Szerintem elég mozgás, de függ attól is, hogy várandósság előtt mennyire voltál aktív. Esetleg próbálhatsz valami kismama jógát vagy tornát, mert ezek elvileg előkészítenek a szülésre, nem engedik, hogy ellustuljanak az izmok.
(#4)
Még így is többet tudsz enni mint én.Nekem kb minden vissza jön,örülök neki,ha nem.
Én nem aggódom,szedem a vitaminokat,amennyi lemegy annyi lemegy,úgysem tudok mit csinálni vele,ha mégsem.
Idővel ha elmúlt a rosszullét úgyis pótolni tudok mindent,sosem késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!