Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez hízás lenne, vagy másnak...

Ez hízás lenne, vagy másnak is ilyen?

Figyelt kérdés

Problémamentes a terhességem, jelenleg most vagyok félidőben.

Figyelek az étkezésre, mellette pedig heti 4x edzem (orvos jóváhagyásával), eddig 2 kg pluszban vagyok (leszálkásítva kezdtem a terhességem). A hasam előre fele jön, mindenhol kb. megtartottam az eddigi alakomat,, kivéve csípő tájékon, elkezdtem ott husisabb lenni, pedig oldalsó hasizmokra ugyanúgy edzem.

Nektek is "felhusisodott" ez a terület? Azt már látom, hogy én olyan alkat leszek terhesen, akinek durván csúcsosan jön előre a hasa - hátulról például nem is látszik, hogy terhes vagyok, kisfiút hordok a szívem alatt.

2023. aug. 16. 14:22
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
97%

12#-el értek egyet. Kérdező én is felkeresnék valakit,illetve a testképzavart már terhesség előtt is kellett volna átbeszélni szakemberrel. Ez egy más állapot akármilyen előzménnyel indít az ember. Ezt azért tudja mindenki. Megváltozik a tested,ezt elfogadni lehet. Én világ életemben vékony testalkatú nő voltam a magasságomhoz képest,51-52 kg-val indítottam. Konkrétan félidőig hánytam,enni minimális sikerült,sokszor az is kijött,és már addig feljött ezalatt 5 kg. Azt mondták akik ismernek,látták a napjaim,kollégák,stb.,hogy rossz a mérleg. Nem volt rossz. Nőgyógyász azt mondta sovány voltam és raktároz a szervezetem. És ekkor még mozoghattam,utána 25 hetesen kinyílt a méhszáj,ugyhogy utána tényleg mozgásszegény életmód jött,rezgett a léc,hogy be is fektetnek. A vége 17 kg lett úgy hogy odafigyeltem és a 30. héttől szintén hánytam. Viszont rengeteget vizesedtem,szépen lement,de egy 3-4 kg maradt,aminek örülök. Viszont a szoptatás alatt én se bírtam fogyni,sőt figyelnem kellett mert jött volna még több. Volt aki ott szedett fel többet. A hormonok megborulnak...soha nem híztam azelőtt,még akkor se amikor akartam volna. A másik simán lehet a végén stria,plusz szülés után kötényhas. Sok vékony ismerősömnek is lett,szinte az összes szült rokonomnak. Nekem ez nem lett,de a combon lett striám,hasamon nem. Genetika sok minden itt. Nehezebb lesz szülés után a hirtelen hormongőzbe elfogadnod ezeket,ha véletlen lesznek,plusz vizesedés is,ha most nem teszed rendbe ezt szerintem.

Egyébként ez sem egyhangú,de nálam pont a vékony testalkatúak híztak 11 kg-t minimum,aki teltebb volt ők nem sokat,akiket ismerek.

Ja és ezeknek nincs funkciója.:D Ezt nem is értettem,hízásnak szerintem nincs.

2023. aug. 16. 19:08
 22/29 babyboom567 ***** válasza:
100%

A hízásnak az a biológiai funkciója az emlős állatoknál,hogy túléljék a telet.Aki nem hízott/raktározott zsírt,az éhenhalt/megfagyott.

Az "emlősállat" testünk,a génjeink, nem tudják, hogy fejlett társadalomban élünk és kb bármikor lemehetünk a tescoba grillcsirkét meg tortát zabálni,és hogy van központi fűtés,meg vannak ruháink.A hízás egy létfontosságú dolog volt pár százezer éve,mikor még a fákon éltünk,és nem volt tesco.

2023. aug. 16. 20:14
 23/29 anonim ***** válasza:
88%
Én is vékony és jó alakú voltam mindig is és zavart kicsit hogy a combom és a karom hízott, de aki ilyen testtudatos, az úgyis vissza tud fogyni a tökéletes álom alakra viszont arra készülj hogy csak a szoptatás után tudsz olyan lenni mint előtte, legalábbis nálam így volt, egyszerűen "asszonyos" alakom volt szoptatás alatt pedig csak 55 kg voltam, de a nagy mellek, vastagabb comb és karok miatt nem fitt látványt keltett. Aztán szoptatás után minden oké, ugyanolyan az alakom mint régen.
2023. aug. 16. 22:01
 24/29 anonim ***** válasza:
79%
Hízás, de egyél már normálisan könyörgöm, a babának szüksége van normális étkezésre.
2023. aug. 17. 14:37
 25/29 A kérdező kommentje:

Ki mondta, hogy nem eszek normálisan? :D

Napi ötször étkezem, tápanyagdús ételeket.

2023. aug. 17. 15:49
 26/29 anonim ***** válasza:
67%
Úr Isten gyere le...
2023. aug. 18. 06:15
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
A hízás normális terhesen, hízni is kell.Nem értem a problémád
2023. aug. 18. 16:45
 28/29 anonim ***** válasza:
51%

Jajj, de buta vagy és pszichiátriai eset , neked orvos kellene , nem gyerek.

A gyerek neme befolyásolja, hova hízol , Úristen 😂

2023. aug. 19. 16:18
 29/29 anonim ***** válasza:
37%
Ennyi örömötök legyen az életben, ti aljas, rosszindulatú gyökerek! Gyerek az ilyen legalja szutykoknak sem való.
2023. aug. 19. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!