Problémamentes a terhességem, jelenleg most vagyok félidőben.
Figyelek az étkezésre, mellette pedig heti 4x edzem (orvos jóváhagyásával), eddig 2 kg pluszban vagyok (leszálkásítva kezdtem a terhességem). A hasam előre fele jön, mindenhol kb. megtartottam az eddigi alakomat,, kivéve csípő tájékon, elkezdtem ott husisabb lenni, pedig oldalsó hasizmokra ugyanúgy edzem.
Nektek is "felhusisodott" ez a terület? Azt már látom, hogy én olyan alkat leszek terhesen, akinek durván csúcsosan jön előre a hasa - hátulról például nem is látszik, hogy terhes vagyok, kisfiút hordok a szívem alatt.
Azért írtam ki ezt a kérdést, mert a hasam mérete nem zavar, viszont ez a csípő tájéki husisodás igen, mert nem látom funkcióját és kvázi "bele tudok kapaszkodni". :|
2023. aug. 16. 14:23
2/29 A kérdező kommentje:
Illetve azt nem írtam, hogy napi 5x eszem kis adagokat (pont annyira, hogy e legyen még teltség érzetem), nagyon figyelek a mikro- és makro tápanyagokra, egy napi turmixxal fogyasztok még többet mint amennyit eddig ettem (bár terhesség előtt is elég aktív életet éltem az edzések miatt, így abszolút nem koplaltattam magam). Tisztában vagyok vele, hogy ettől függetlenül most valamennyit fog raktározni a szervezetem, de azért szeretném magam kordában tartani a végéig.
2023. aug. 16. 14:27
3/29 anonim válasza:
Félidőben 2 kg hízással... kérlek... Értem, hogy te nem az átlag nő vagy, fitt, sportos, tök jó (tényleg), de ne hergeld a népet! :D Igen, valószínűleg zsír az ott, mi más lenne. Örülj neki, hogy ennyire fitt vagy, ilyen előélettel gyorsan meg fogsz szabadulni az esetlegesen lerakodótt zsírpárnáktól, főleg ha szoptatni fogsz.
2023. aug. 16. 14:45
4/29 anonim válasza:
Igen, ez hízás.
2023. aug. 16. 14:48
5/29 A kérdező kommentje:
Nem állt szándékomban senkit hergelni a kérdésemmel, de ha valakinek olyan előélete volt, hogy külön hangsúlyt fektet a fizikumára, amit terhesség alatt is tart, mind mozgás- mind táplálkozás szempontjából, annak igen zavaró tud lenni egy ilyen mértékű raktározás, főleg indokolatlan területen - értsd, ha a fenekemre vagy a combomra menne, kevésbé zavarna.
2023. aug. 16. 15:06
6/29 anonim válasza:
Terhesség során szerinted mivel indokoltabb fenékre vagy combra hízni, mint csípőre?!
2023. aug. 16. 15:09
7/29 A kérdező kommentje:
Mert így jelenleg a befektetett energia, munka és odafigyelés abszolút nem látszik meg, kb. úgy nézek ki, mintha mozgásszegény életmódot folytatnék. És lehet ez másnak nem zavaró, de aki évek óta egy olyan életvitelt folytat, mint a fent írt, annak igenis zavaró.
2023. aug. 16. 15:09
8/29 A kérdező kommentje:
Barátnőm például combra és fenékre hízott, az oldal hasvonala teljesen szépen látszott végig, definiált csípővel. Alkatilag pedig ugyanolyanok vagyunk, igaz ő kislánnyal volt terhes. 🤷
2023. aug. 16. 15:10
9/29 anonim válasza:
"Alkatilag pedig ugyanolyanok vagyunk, igaz ő kislánnyal volt terhes."
Nem, ezek szerint alkatilag mégsem vagytok ugyanolyanok. Mert azt a butaságot ugye magad sem hiszed el, hogy a baba neme befolyásolná azt, hogy rád hová rakodik a zsír?! Ugye nem?!
Amúgy pedig túlparázod, sőt már egy kicsit betegesnek is tűnik az aggodalmad mondom mindezt úgy, hogy jómagam is hasonló életvitelt folytatok.
2023. aug. 16. 15:19
10/29 anonim válasza:
20. hétig én is 3 kg-nál tartottam, egy hónap múlva már 6nál. És nem éreztem rosszul magam. Ez egy ilyen időszak. Igaz, mindig volt rajtam felesleg, de sportos vagyok, futottam előtte. Majd leadom, ha eljön az ideje. Most megprobalom élvezni a várandósságot és nem ezen stresszelni magam. Neked is ezt javaslom!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!