Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet gond belőle, hogy...

Lehet gond belőle, hogy megharapott a kiskutyám és 11 hetes vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok.:)

11 hetes a kiskutyám, én is 11 hetes vagyok, várandós.

Sajnos még most tanítjuk neki, hogy nem ugrik, nem harap, nem karmol.

Felpörgött a játék közben és nem csak a játékát, hanem hirtelen az icipici tűéles fogaival belecsípett a lábamba, ami kegyetlenül fájt. Úgy néz ki, amúgy, mint 3 mélyebb karcolás, nem folyt vér belőle. Sajnos beduzzadt kicsit. Bekamilláztam ma már 5x. Pár óra múlva már nem is volt duzzadva. Voltam állatorvosnál ő mondta Betadine, de azt meg az orvos nem javasolja :D úgyhogy maradt a kamilla. Mondta az állatorvos legyek hosszú nadrágba, amíg tanítom bármennyire is meleg van és erre figyeljek, mert sok baci bejuthat. Hát emiatt én most elég nyugtalan vagyok. Kíváncsi vagyok mi a véleményetek erről, lehet-e gond, vagy ne idegeskedjek ezen.

Próbálom természetesen elvonni a figyelmét, amint harap elővenni a játékait, hogy azt harapja, azt rágja. Hangsúly es hangszínnel is jelezni, hogy mi a jó, mi a nem. Nagyon sokat vagyok vele kint és próbálom a mozgását kielégíteni és jutalomfalatokkal szellemileg is folyamatosan próbálom fárasztani, tanítani. Úgyhogy most nem is nevelésbéli tanácsot szeretnék kérni, mert igyekszem! Hanem a várandósággal kapcsolatos kérdésre vàrok választ.

2023. aug. 14. 21:37
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
50%
nem 20, nincs így. Jódtinktúrát ezer éve nem használunk, jódos készítmény, pl betanide pedig mehet sebbe.
2023. aug. 15. 11:15
 22/34 anonim ***** válasza:
83%

Emberek, nyugodjatok már le...

Nincs is seb, milyen tetanuszról beszéltek, ráadásul kutya szájából? A Clostridium tetani egy obligát anaerob faj (nem bírja az oxigént), így olyan helyen nem sokáig van meg, ahol van levegő (mondjuk a kutya szája), ráadásul még attól se leszel tetanuszos, hogyha a nyílt sebedre hinted a rozsdamorzsalékot: mély sebre van szüksége ahhoz, hogy oxigénmentes környezetben túléljen és szaporodhasson (nyilván ezt senki ne próbálja ki).

Ez a baleset egyenlő azzal, mintha bevágta volna a kislábujját a szekrény sarkába, az "ütés" erejétől lett egy picit megduzzadva, valamint azért "varas", mert a felső hámréteg lekopott. Ezentúl még számos védelmi vonala van a testünknek, különben egy levegővételtől is meghalnánk...

Pálinka fertőtlenítésre nem jó! kb. 65%-tól van antiszeptikus hatása az etanolnak, de 70%-on az igazi. Mutassatok nekem egy ilyen pálinkát...

Ilyenkor legegyszerűbb egy rendes "kézmosás", ha pedig vérző seb, akkor folyóvíz alatt ki kell mosni, betadine meg mehet, vagy más sebfertőtlenítő szer, aztán "kutyaharapást szőrével" alapon menni tovább, és nem majrézni.

A "seggét is nyalja a kutya" alapon pedig --> mit gondoltok, az élethez szükséges bacikat, hogyan kapja meg az újszülött szülés közben és után? Segítek, hogy nem a kutya szájából, de alapvetően egy egészséges állat bélrendszerében a mi egészségünkre káros szervezetek nem élnek. Nem guszta, na de istenem, nem kell hipochondernek lenni.

Kérdező, te pedig aludjál nyugodtan, várandós vagy, amire a tested teljesen felkészült, és nem fog egy szellőtől neked vagy a babádnak bajod esni.

2023. aug. 15. 11:18
 23/34 anonim ***** válasza:

20, bár nem engem ugattál le...

[link]

kerülhet betadine a sebbe, sőt, javasolják, hogy ne csak a sebkörnyéket fertőtlenítsd.

2023. aug. 15. 11:31
 24/34 anonim ***** válasza:
22, na végre! Te kelletél ide! :)
2023. aug. 15. 11:57
 25/34 anonim ***** válasza:
88%

Akik itt VÉGZETES FERTŐZÉST kiáltanak: ti láttatok már kölyökkutya "harapás" nyomot? Valószínűleg egy felszíni karcolás, írja is, hogy nem "folyt vér belőle". Ne temessétek már légyszi.

Kérdező, nyugodj meg, ha ennyire parás vagy viselj vékony hosszú nadrágot. És ügyesen tanítjátok a kutyust, hamarosan jobban fog viselkedni. Viszont legyen otthon ettől teljesen függetlenül vmi általános fertőtlenítő krém vagy spray, ha Betadine nem lehet terhesen (a jód miatt talán?), akkor vmi alkohol tartalmú, a kamilla lókakit sem ér, és bármikor elvághatod a kezed pl.

2023. aug. 15. 16:10
 26/34 A kérdező kommentje:

Holnap reggel lefotózom a sebet és egy képfeltöltős módon megmutatom, talán úgy a legegyszerűbb.

A 3 pici karmolás kinézetű harapásnyom egyébként még ma is fáj, érintésre nagyon érzékeny, ahogy a vattapamaccsal hozzàérek. Lefertőtlenítettem ma többször, vagyis amennyiszer szabad. Illetve hàt folytattam a kamillát, ami elvileg nem ér sokat, de a magam megnyugtatásaképpen kenegetem.

Az egyik seb körül azért egy tízforintos foltban be van pirosodva, lilulva. De remélhetőleg így gyógyul...remélem holnap már jobb lesz.

Igazából a doki ezzel már most nem tud mit kezdeni, csak maximum tetanusz oltàst kaphatok miatta, de örülnék, ha elkerülhetném az oltást és hogy nem csúnyul a seb majd remélem.

Azóta ma màr csak is hosszú nadrág, ebben a dögmelegben és további tanítás:) még ha kissé a kedvem el is csesződött.

Azért ha csak sétálok, állok is érzem hogy ott húzódik kicsit a bőr, fáj picit. De holnap megmutatom fotón. Két gyógyszerésznek is megmutattam, meg állatorvosnak. Ők a fertőtlenítést mondták meg hogy nem mély a seb és valószínű nem lesz gond.

2023. aug. 15. 23:00
 27/34 anonim ***** válasza:
73%

Kicsit túldrámázod ezt, ne haragudj, ha elvágod az ujjad, akkor mit csinálsz? Orvosi konzíliumot hívsz össze?

Van kutyám, felnőttként fogadtuk örökbe, eleinte néhányszor volt kis baleset, amikor rosszul vette el a jutifalatot vagy rosszul próbáltam meg kiszedni a szájából, amit felszedett, és az ő felnőtt fogai nem felszíni horzsolást okoztak, hanem konkrétan felhasadt a bőr, vérzett, amikor ráharapott vagy ügyetlenül szedtem ki pl. egy csontot a szájából - alaposan kinyomkodtam folyó víz alatt, fertőtlenítettem, leragasztottam sebtapasszal, max. 1-2 nap alatt begyógyult a bőr, kutya baja (hahaha) nem volt utána. Kölyökkutya is kapott meg úgy, hogy felhasadt a bőr, mert elrántottam a kezem, amikor megkapott, ugyanígy pár nap alatt behegedt a seb.

Leírtad, hogy nincs is seb, nem vérzett, csak felszíni horzsolásról beszélünk, fölösleges fotózgatni. Kis duzzanat normális, bár szerintem a tiéd leginkább már csak attól duzzadt, húzódik, mert naponta ki tudja hányszor dörzsölgeted kamillával. Hagyd békén és picit próbálj meg kevésbé érzékeny lenni, a terhességedben is lesznek még később nehézségek. :)

25-ös vagyok.

2023. aug. 15. 23:23
 28/34 anonim ***** válasza:
0%

Azt te egy igazi dráma királynő vagy!.

Se kutya se gyerek nem kellene még neked!

2023. aug. 16. 05:59
 29/34 anonim válasza:
Fertőtlenítsd és semmi baj nem lesz!
2023. aug. 16. 07:35
 30/34 A kérdező kommentje:
Jól van akkor nem teszek képet. Köszi a válaszokat. Mindenjót kívánok nektek. Sziasztok. :)
2023. aug. 16. 10:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!