Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet gond belőle, hogy...

Lehet gond belőle, hogy megharapott a kiskutyám és 11 hetes vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok.:)

11 hetes a kiskutyám, én is 11 hetes vagyok, várandós.

Sajnos még most tanítjuk neki, hogy nem ugrik, nem harap, nem karmol.

Felpörgött a játék közben és nem csak a játékát, hanem hirtelen az icipici tűéles fogaival belecsípett a lábamba, ami kegyetlenül fájt. Úgy néz ki, amúgy, mint 3 mélyebb karcolás, nem folyt vér belőle. Sajnos beduzzadt kicsit. Bekamilláztam ma már 5x. Pár óra múlva már nem is volt duzzadva. Voltam állatorvosnál ő mondta Betadine, de azt meg az orvos nem javasolja :D úgyhogy maradt a kamilla. Mondta az állatorvos legyek hosszú nadrágba, amíg tanítom bármennyire is meleg van és erre figyeljek, mert sok baci bejuthat. Hát emiatt én most elég nyugtalan vagyok. Kíváncsi vagyok mi a véleményetek erről, lehet-e gond, vagy ne idegeskedjek ezen.

Próbálom természetesen elvonni a figyelmét, amint harap elővenni a játékait, hogy azt harapja, azt rágja. Hangsúly es hangszínnel is jelezni, hogy mi a jó, mi a nem. Nagyon sokat vagyok vele kint és próbálom a mozgását kielégíteni és jutalomfalatokkal szellemileg is folyamatosan próbálom fárasztani, tanítani. Úgyhogy most nem is nevelésbéli tanácsot szeretnék kérni, mert igyekszem! Hanem a várandósággal kapcsolatos kérdésre vàrok választ.

2023. aug. 14. 21:37
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
80%
De ha nem folyt vér belőle, akkor milyen sebről beszélünk?
2023. aug. 14. 22:17
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Ennyitől semmi bajod nem lesz. Abban egyetértek a többiekkel, hogy nem ártott volna fertőtleníteni, de nekem ez úgy jött le, hogy nem igazi harapásról van szó, hanem minimális hámsérülésről. Ha esetleg holnapra csúnyább lesz, akkor irány a doki, de valószínűleg simán gyógyulni fog.
2023. aug. 14. 22:27
 13/34 anonim ***** válasza:
33%
11! Én elvágtam a csuklóm oldalát véletlenül pár napja. Bőven volt vér a seben,de nem folyt ki egy csepp sem. De attól még seb volt. Még ma sem gyógyult be. Nem muszáj a vérnek folynia.
2023. aug. 14. 23:11
 14/34 A kérdező kommentje:

Nem folyt vér, hanem mint egy csiparás, ami picit mélyebb, és kicsit piros volt vagyis látszik, mintha akarna vérezni, de ha megnyomom egyáltalán nem tudott belőle vér kijönni.

Hát màr most nem nagyon tudtam aludni az este folyamán emiatt.:(((((

Most megnéztem és már elkezdett varasodni, de maga a "csikarás folt", ami harapás nem lett se szebb se csúnyább csak varas.

Nekem otthon csak betadine van. Nincs alkoholunk otthon őszintén, tudom, hogy szinte minden háztartásban van.

Nekem egyébként pajzsmirigygondom van, ami kezelt, mondta a doki, hogy a betadine-t ne kenjem rá, mert jódos és nem kismamáknak való.

Ahj:( remélem minden rendben lesz, még nagyon friss a terhességem. :( nem akartam ártani magamnak:(((((

2023. aug. 15. 03:03
 15/34 anonim ***** válasza:
91%

Azert ha ennyire borzasztó egy kutya"harapas" akkor lehet nem kéne tartani!

Semmj bajod nem lesz.és az a kutya száj nem bacisabb mint kint elesni,elvágni.....picit gondolkodjatok már!

Ezzel a gondolkodással se gyereket se kutyát nem kéne együtt tartani.

Csak jelzem hogy 9 hónaposan se lesz 100as még a kutya és hát jaj a babának ha közelébe megy!🤦‍♀️

2023. aug. 15. 06:09
 16/34 anonim ***** válasza:
56%
Kérdező, nyugi... Ettől semmi nem lesz, hát nem is vérzett, tehát a véráramba sem tudott bejutni semmi. Lányomnak ugyanez volt macskával, három nap múlva nem is látszott semmi. Sőt, ahogy majd játszik a gyereked vele, ő is kapni fog karcokat, meg te is, sőt, nekem a lábamat szokta összekarmolni a szomszéd kutya, na annak a lába még koszosabb, meg kutyakakás, meg mittudomén, soha nem volt semmi, nem is látszott később... Akkor kéne félni, ha rendesen belemélyeszti a fogát. Mert akkor be tudnak jutni a bacik a bőr alá.
2023. aug. 15. 06:19
 17/34 anonim ***** válasza:

Én értem milyen harapasrol beszél.(van egy bolond macskám)terhesség alatt egy párszor karmolt.soha nem verzesig,csak "mélyet"kapart.

Én azért mindig tettem rá valamit.altalaban olyan fertőtlenítő kendővel töröltem át ami az autó segelykeszletekben is van.

2023. aug. 15. 06:37
 18/34 anonim ***** válasza:
80%

az egyetlen seb,amikor bele kell tenni a jódot,és nem csak a seb környékét fertőtlenítik le,az az állatharapás

Na, ezt előadom holnap a melóhelyemen (trm), legalább röhögnek egy jót.

2023. aug. 15. 09:22
 19/34 A kérdező kommentje:

Vettem fertőtlenítőt bekenem. Innentől fogva meg majd lesz valami, bármi is lesz az ellen már utólag nem tudok mit tenni.

Köszönöm a válaszokat.

2023. aug. 15. 10:46
 20/34 anonim ***** válasza:
18! Röhöghetsz. Attól még így van.
2023. aug. 15. 11:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!