Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Progipótlas alatt miért?

Progipótlas alatt miért?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Jelenleg 7het 5napos kismama vagyok. Nagyon korán teszteltem mivel pár hónappal ezelőtt sajnos volt egy vetelesem úgyhogy az orvos javaslatára. Első pillanattól szedek progeszteront. 6 hét 4 naposan voltam először ultragangon,ahol minden rendben volt és volt szívhang 😍

De ma reggel mégis véres folyásom volt amit a wc papíron vettem észre :( (bocsi h undi)

Mi lehet megint? Szerintetek valami gond van? Hétfőn megyek orvoshoz.

2023. aug. 11. 12:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Nekem mind a két terhességemnél volt progeszteron pótlás nagyjából a 13. Hétig.

Mindaddig feküdnöm kellett és szó szerint wcre jártam.

Amikor már jó ideje nem jelentkezett vérzés egyáltalán, akkor élvezte a doki a progeszteront.

Ha vérzés áll fent általában annak nem csak hormonális oka lehet.

Kisfiamnál nem tudta a doki megmondani, így azt hormonális problémának kezelte csak.

Kislányomnál már más volt, mert hematóma volt közvetlen a petezsák alatt a 8. Hét körül derült ki..

Kórházban konkrétan a természetre bízták a pici életét.

Kisfiam jövőhónapban lesz 3 éves.

Kislányom akkor lesz 1,5 éves.

Mindketten tökéletesek, terhesség alatt nem volt semmi komplikáció, az én magasvérnyomás a kislányom pedig óriás magzatnak számított a maga 5100grammjával.

Bár a kisfiam is 4720 gramm volt, ő sem számított kicsinek.

Na most a kérdésnél maradva, jobb ha addig nem ülsz vagy állsz sokat, sőt jobban teszed ha az egész hétvégét is kb. fekvéssel töltöd.

Sőt én egészen 15. Hétig biztos hogy még boltba sem mennék, és ebben semmi túlzás nincs!!!

Esküszöm ha nem tettem volna meg hasonlóan, most egyik gyermekem sem élne.

2023. aug. 11. 12:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos még simán lehet kezdődő vetélés, de akár egy méhszájseb vagy egy hematóma, vagy bármi más "ártalmatlan" dolog is. Csak az orvos tudja majd megmondani. Drukkolok.
2023. aug. 11. 12:57
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy új információ ez neked, de nem csak progeszteron hiány miatt lehet vérzés. Lehet, hogy "csak" hematóma, de lehet, hogy vetélés. Szorítok, hogy jó vége legyen.
2023. aug. 11. 13:41
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem új információ. A hematoma kizárt. KB a progihiány is kizart úgyhogy nagyon félek
2023. aug. 11. 14:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősömnek valamilyen fertőzés miatt ment el a babája, előbb vérzéssel kezdődött.
2023. aug. 11. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!