Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 36 hetes terhes vagyok....

36 hetes terhes vagyok. Nagyon magas az alkalikus foszfatáz enzim a véremben. Tudtok erröl valamit?

Figyelt kérdés
Nagyon megvagyok ijedve.A többi májenzimem és vérképem jó lett.
2008. dec. 31. 21:57
 1/10 anonim ***** válasza:

Normálérték:

felnőttek: 38–126 IU/l

Enzim, amely főleg a májban és a csontokban termelődik. Szintén termelődhet a placentában a terhesség alatt, a belekben és a vesében.

Abnormálisan magas értékek a következőket jelenthetik:

- csontbetegség

- májbetegség

- epevezeték elzáródása

- bizonyos daganatok jelenlétét

- CML

2008. dec. 31. 22:10
 2/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm,ezt a cikket találtam én is.De elnem tudom képzelni mitől lehet,igaz nekem volt már epehólyaggyulladásom.Annyira féltem a picit,remélem nem vele van gond.
2008. dec. 31. 22:16
 3/10 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Itt kérdeztek már ilyet, de nem válaszolt rá senki. Szerintem írj neki!

2008. dec. 31. 22:17
 4/10 anonim ***** válasza:

Előző voltam és ne izgulj, ezek szerint másnak is volt ilyen, ezért írtam az előbb, írj neki, hátha azóta megtudott valamit!

BÚÉK

2008. dec. 31. 22:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Most néztem, még márciusban írták a kérdést, akkor azóta tuti megtudta, lehet már jár a babája! :-)))))))))
2008. dec. 31. 22:20
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen,megkérdezem tőle priviben.Kész téboly,mindig van valami,ami miatt izgulhatok.

Nektek is BUÉK!

2008. dec. 31. 22:30
 7/10 anonim válasza:

Szia!

Nálam ugyan ez a probléma! Én is megijedtem és egy helyettesítő orvos (lelkiismeretes volt mert nem lett kész a lelet és este a saját mobiljáról vissza hívott, mikor kezébe kapta a leletem) telefonon azt mondta Cholagol-t szedjek fele adagot mint az utasításban írt! Ez recept nélkül kapható! Nem tudom merjem e szedni mert a leírásában kettőször is szerepel (egyszer külön kiemelve ), hogy szoptatás és terhesség alatt nem lehet szedni! Na most aztán nem tudom ,mit tegyek! lehet avval ártok a babámnak ha nem szedem, vagy fordítva? Sikerült már kiderítened valamit? Én 37 hetes vagyok! (már Te is)

Köszönöm előre a segítséget!

2009. jan. 9. 16:24
 8/10 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló!Küldtem privit.
2009. jan. 10. 08:45
 9/10 anonim válasza:

Szia. Köszönöm hogy válaszoltál.Nagyjából ugyan azt sikerült megtudnom amit te is kiderítettél.Így a válaszod egy kicsit megnyugtatott.Csak nem értem miért kaptam akkor én gyógyszert, ráadásul terheseknek nem ajánlottat! Az én májadataim egy kicsit magassak de két vérvétel között javult gyógyszer nélkül csak az alk.fosz emelkedett,de csak 305 re!

Köszönöm a segítséget.

2009. jan. 10. 22:26
 10/10 Kriszti0125 válasza:
Sziasztok én 32het .3 napos terhes vagyok es sajnos ki derüt hogy a májamon van valami ami 20*15mm es ,a gond az hogy az alp érték iszonyatosan sok 1600 ,jelenleg korhazba vagyok nem tudom mire számítcsak, mivel a babára veszélyes ez az érték :( volt már valaki igy ??
2021. okt. 27. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!