Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Voltatok már úgy hogy napokig...

Voltatok már úgy hogy napokig nem éreztétek a babát mozogni és elmentetek ultrahangra jól volt a baba?

Figyelt kérdés
Igazából nagyon vizesedik mindenem köztük a hasam is és vastag a hasfalam is plusz nagyon kevés volt a magzatvíz. Azt mondta a doki ez miatt is lehet hogy nem érzem a babát. Bízok benne hogy a magzatvíz helyre jön mert már napi 6 litert megiszok plusz gyümölcs stb.... dongaláb és kényszertartásba lehet majd a baba. Rudtok valami bíztatót írni? Olyan rossz hogy nem értem mozogni.27 hetes vagyok

2023. aug. 3. 18:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Már ne is haragudj...

"Ha baj van megindítják a szülést"

Ez nem elég baj, hogy a 27 hetes magzat nem mozog???

Az nem elég baj, hogy nincs elég magzatvized???

Nem a semmiért van magzatvíz és nem a semmiért kell azonnal szaladni a kórházba, ha valaki szivàrgást észlel. Hiszen a magzatvíz létfontosságú a magzat fejlődéséhez! Azt nyeli, iszogatja... így készül fel a szervezete, hogy ha megszületik tudjon lélegezni, pisilni, kakilni, enni. Fontos a belszervek, főleg a gyomor, belek és vese fejlődése szempontjából is és nagyon fontos az agy fejlődése szemontjából is.

Ezen kívül a magzatvíz védi őt mindenféle behatástól, fertőzéstől és a bőrét a kiszáradástól, mintegy steril környezetet teremtve.

S nem utolsó sorban a magzatvíz teszi lehetővé a baba könnyed mozgását a méhen belül.

Nem a semmiért ellenőrzik mindenkinek a magzatvíz mennyiségét, hisz nagyon nem mindegy, hogy mennyi az annyi!

Az ultrahangon egyébként a magzat életfunkcióin kívül és az köldökzsinór àramlásán kívül semmit nem lehet megállapítani.

Szóval, ha súlyos értelmi vagy mozgás fogyatékossággal vagy más egyéb agyi/ idegrendszeri fejlődési rendellenességel születik a baba, ezt majd hónapokkal a születése után fogják csak látni, amikor majd azt veszed észre hogy nem fejlődik a baba úgy ahogy kellene.

Szóval én nem ülnék ilyen nyugodtan otthon, ha 3 napja nem mozogna a babám és kevés lenne a magzatvíz, hanem verném az asztalt az orvosnál, hogy minimum fektessenek be a kórházba és napi szinten ellenőrízzék a baba állapotát! De méginkább elmennék másod meg harmad véleményért is más orvosokhoz, leginkább genetikushoz, mert téged most nagyon hanyagul kezel az orvosod!!!

2023. aug. 3. 21:49
 12/17 babyboom567 ***** válasza:
100%
Az utolsó minden szavával egyetértek.
2023. aug. 3. 22:24
 13/17 anonim ***** válasza:
11#-el egyetértek. Bár nálam tényleg nem magzatvíz probléma volt,de életveszélybe kerültünk amit konkrétan a magánorvosomnak köszönhetek,hogy minden rendbe lett. A többi simán hazazavart volna úgy,hogy közbe a májam majdnem leállt és húzták az időt,a dokim pedig már a telefonon át a tünetek alapján tudta,hogy nagy a gáz. A terhesség alatt voltak problémáim,amit államiban észre se vettek,ő azonnal. Nagyon meg kell sajnos nézni ki az aki olyan. A vérnyomásod kell mérni?
2023. aug. 3. 22:30
 14/17 A kérdező kommentje:

Higyjétek el nem vagyok nyugodt. Ezért is voltam a héten 2x is dokinál. Maszekba járok. Max a kórházba tudok bemenni még hogy nézzenek rá.

A terhesség alatt csak vizesedek és a kezem zsibbad. Erre nem mondták semmit, hozzátartozik a terhességhez. Vérnyomást mérek rendszeresen napi 3x mert az 1 trimeszterben magas volt. Írták rá gyógyszert azóta jó

2023. aug. 3. 22:39
 15/17 anonim ***** válasza:

9-13# vagyok. Kitartást kérdező! Szorítok,hogy minden a legnagyobb rendbe menjen. Sok problémám volt,átérzem,hogy iszonyat nehéz ez az egész,mikor az ember aggódik holott az egyik legboldogabb időszaknak kellene legyen. A kézzsibbadás nekem is volt amúgy. A doki nem mondta,hogy ha nincs egyáltalán mozgás menj be a kórházba vagy mi a teendő?

Hátha még tud valaki valami hasznosat írni vagy tanácsot,akár pozitívat bármit.

2023. aug. 3. 22:52
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem mondta. Azt mondta igyak. Mindig kérdezi mennyit iszok. Amúgy általában 3 liter max 4 volt. Most így több. Szívhang figyelőm van de azzal így nem érek sokat.
2023. aug. 3. 23:05
 17/17 anonim ***** válasza:

Na mi a helyzet azóta?

Mozog a bébi vagy bementél a kórházba?

2023. aug. 4. 06:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!