Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek milyen tünetei voltak/va...

Kinek milyen tünetei voltak/vannak a 13. és 14. héten?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nekem az émelygés már általában nincs, habár időnként még elő dugja a fejét :D a fáradság is szépen csökkent, főleg ahogy a progeszteront csökkentve szedem, ha minden igaz tegnap volt az utolsó :)

Amit nem tudok hova tenni hogy időnként olyan szinten bele szúr az alhasamba, főleg amikor pisilnem kell és amikor “elkezdem”. Elképzelhető, hogy úgy helyezkedik a magzat és azt érzem? Kicsit korainak tartanám. Vizeletet néztek, az rendben volt úgy egy hete, akkor is fenn állt ez már, csak nem ennyire.

Talán peteérés vagy mensi első napjain lehetett ilyen régebben, a ciklus szerint egyébként kb abban az időben vagyok, ez számíthat? Remelem a hormonok csak, habár orvosnál rákérdezek majd csak hat szombat van. Tozegafonyat szedek :)

Köszi szépen!

13+3 hkm 😊

2023. júl. 29. 12:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem émelygés és hányás nem is igazán volt, kétszer hánytam összesen. Nagyon fáradt voltam úgy a 9-10. hétig, de már az is enyhült. Mellfeszülés csak az elején volt egy hetet, meg néha pár napig, de azt sem érzem már. Ezek ellenére napi 600 mg Utrot használok, szóval neken a gyógyszer nem erősítette fel a tüneteimet.

Sajnos van egy hematómám, ami 3 hete ürül, minden barnázás előtt görcsöl kicsit a hasam. Magnéziumot próbáld meg esetleg ezekre a szúró érzésekre!

Hiába nincsenek tüneteim, állandóan történik valami, hematóma, magas kockázat toxémiára és most derült ki, hogy fejlődési rendellenessége van a méhemnek. Inkább hánynék naphosszat...

13 hkm

2023. júl. 29. 14:56
 2/11 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnálom, nekem egyszer volt csak szerencsére barnázás, de az is épp elég ijesztő volt.

Gondolom jó sokat kell akkor pihenned.

Kitartást, szurkolok nektek, hogy minden jól alakuljon aztán!

2023. júl. 29. 19:19
 3/11 anonim ***** válasza:

Köszönjük szépen! ❤

Igen, fekszem azóta, néha persze sétálok picit.

Túlvagytok már a genetikain?

2023. júl. 29. 22:53
 4/11 anonim ***** válasza:

Kedves 3as, mi alapján van magas kockázat toxémiára? Rettegek tőle és erre felkaptam a fejem.

Én egyébként 14 hetes vagyok, a hányingerem enyhült de néha még random előjön. Én most borzasztó pattanásos lettem, pedig eddig nem voltam. Szokott sajogni a hasam, csípőm, én ezt természetesnek élem meg.

2023. júl. 31. 17:17
 5/11 A kérdező kommentje:

Bocsánat, eltűntem egy pár napra, beszippantottak a mindennapok :D

3as: voltunk igen előző héten, szerencsére rendben láttak mindent, köszönöm a kérdést. Te hogy vagy azóta?

4es: nekem is kb két hete ugy kipattogzott az arcom hogy csak na 😅😅 talán lassan eltűnik, ahogy rendeződnek a hormonok :D

2023. júl. 31. 18:30
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia 4-es! Kértünk külön vizsgálatot erre vonatkozóan, vérvétel volt, illetve vérnyomásmérés. A vérnyomás rendben volt, de a vérvétel magas kockázatot hozott ki.

Köszönöm Kérdező, jobban vagyok, nekem is elkezdett oldalt szurkálni a hasam, fogalmam sincs mitől.

Nektek a fejetek nem szokott fájni? Harmadjára fordul elő erős migrén, de nem merek semmit bevenni.

3-as

2023. júl. 31. 19:41
 7/11 A kérdező kommentje:

Volt kb egy hét amikor nekem is rémesen sokat fajt, azt hittem a legkondi munkában, de azóta elmúlt szerencsére. Lehet az idő is.

Paracetamol tartalmút hivatalosan lehet, én Benuront szedek, mert abban nem volt gluten ha minden igaz, ami nekem fontos :D

Esetleg védőnőnél ezekre szerintem nyugodtan kérdezz rá, nem tudom van e esetleg neked valami befolyásoló tényező.

2023. júl. 31. 22:28
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem is szokott fájni. Általában olyankor a orvosi mezeorológiát nézem, sokszor írják, hogy az arra érzékenyeknél előfordulhat migrén, fejfájás. Úgy néz ki érzékeny vagyok. 😄 én amúgy is több gyógyszert szedek így igyekszem elkerülni a fájdalomcsillapítót. Lehet a kvt vagy koffeines teát érdemes ilyenkor kipróbálni, elvileg a koffein jó fejfájásra.
2023. aug. 1. 09:10
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem merek semmit bevenni, tényleg, rengeteg gyógyszert szedek. Vitaminokkal együtt a gyógyszerek száma naponta 20 darab. Szóval több már nem hiányzik!

Koffeint az első nap óta nem fogyasztok, se kávé, se tea, semmi. Mindenből csak koffeinmentes. 🤷‍♀️

Egyébként a frontot érzem én is, majd megkérdezem a nőgyógyászt, hogy mit vegyek be, ha nagyon gáz.

3-as

2023. aug. 1. 11:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Fuuuu, a gyogyszerekkel amúgy én is így vagyok. Pajzsmirigy gyógyszer, nap 2x vérnyomás gyógyszer, napi 2x Magne B6, Vas, Kalcium pezsi tabi, Gravida terhesvitamin + omega 3, Merckformin XR, Q10... mint vmi patika komolyan. És lenne más is, amit szedhetnék de őszintén már félek, hogy nehogy sok legyen itt a babáknak.
2023. aug. 2. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!