Tegnap megettem egy mosatlan zöldséget , pàrom sárgarépat vágott fel, és csak meg hámozta de nem mosta meg ,kicsit koszos is volt a zöldség, aztán ez már akkor derült ki amikor ettem belőle. Vajon elkaptam azt a toxoplasmozist? 2.trimeszterbe vagyok
Majd olvasgattam ezt a toxoplazmozist hogy pont igy lehet elkapni hogy mosatlan zöldségek stb pedig eddig minden zöldséget és gyümölcsöt átmostam alaposan átmostam. Macskám nincs bár gyerekkoromban voltak. A húsokat meg jól átsütöm mindig.
Megszeretném csinàltani erre a vérvételt de olvastam hogy csak legkèsöbb 3-4 het mire valami megjellenne a vérben ha elkaptam ..eleg messze van..bàr sajnos azt sem tudom hogy koràbban àt estem e már rajta mert akkor nem kéne aggódnom .köszönöm a válaszokat
Ne parazzál. Én 41 évem alatt szerintem többszáz kiló mosatlan gyümölcsöt és zöldséget ettem meg, mégse estem át rajta.
Ha akarod, csináltasd meg pár hét múlva. De amúgy nem is ilyenkor a legveszélyesebb. A fogamzás előtt, meg azt hiszem, a terhesség végén. De nem sok esélyed van, hogy elkaptad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!