Milyen tesztet lenne érdemes csináltatni az alábbi esetben?
Sziasztok!
A barátnőm terhes. (barat barátnő, énis no vagyok🤣)
2 napja lett terhességi tesztje, ami nagyon halvány, azt hitte én is ő is a ferje is hogy max 4 hetes ha lehet, mert tényleg alig észre vehető volt a második csík. Csütörtökön tesztelt, tegnap volt orvosnál ahol megállapitottak hogy 11+6 napos, azaz ma kerek 12 hetes. Nagyon fel hogy a baba nem lesz egeszseges, így szeretne tesztet. Nem azért mert olyan az életmódja, nem dohányzik nem iszik, nem szed gyógyszert, egészségesen étkezik, kicsit a vasa alacsony, de ennyi. De (!) rengeteg volt a stressz az életében az utóbbi 4 hónapban. Új országba költözött, nem ismer senkit, a papírok miatt is ideges, a család miatt is, es ugye nem szedett vitamint (legalább a folsavat) sem semmit. És tegnap a genetikai UH-t sem csinálták meg.
Amúgy 28 éves, már van egy 4 éves kisfia aki teljesen egészséges(kopkop).
Szóval szerintetek melyik tesztet lenne érdemes megcsinaltatni hogy minden rendben van e a babával?
13+4 naposan kell visszamennie, és addig szeretné tudni hogy rendben van e baba. Nagyon megvan ijedve..
Előre is köszönöm a válaszokat, szép napot nektek! 😊
A felsoroltak mellett/ellenére is nagyobb az esély egy makkegészséges babára, mint egy betegre.
Ha új országba költözött, akkor az a kérdés, hogy ott milyen vizsgálatok elérhetőek, mi merül fel... De ha kb. másfél hét múlva úgyis kell újra mennie (ha jól értem), addig már semminek nem lesz meg az eredménye.
Ha a stressz miatt csak beteg gyerekek szuletnenek, akkor nem lenne egy egeszseges ember se foldon.
Az mar nagyobb baj lenne, ha vegig masszivan ivott vagy dohanyzott volna.
Egyebkent terhesseg alatt se lehet egyszeruen mindent kiszurni. Vannak tesztek bizonyos betegsegekre, gondolom kulfoldon is mindenfele elerheto, biztos tobb is, mint itt, de ezt neki kell tudni, nem egy magyar forum lesz erre a legmegfelelobb tajekozodasi pont, kerdezzen orvost.
De mindent kiszurni, ami akar gondot okozhat (mondjuk pl epilepszia csak hogy egy peldat mondjak), nem lehet.
Es az se jelent semmit, hogy van mar egy 4 eves kisfia. Ennek egyszeruen nincs koze a mostani terhesseghez.
A vitaminok meg az anyanak kellenek leginkabb, nem a babanak, mert o elvonja tole, ami neki kell.
A folsav is egy olyan dolog, hogy segitHET a velocsozarodasi rendellenessegek megelozeseben, de nem garancia semmire.
Volt UH-n, ott mindent rendben találtak, a genetikai UH-ra kell mennie majd közel 2 hét múlva.
Sosem volt rendes menzesze, ezért nem gondolt rá. Mint mondtam sok volt a stressz. Gyerek nem beszél angolul (Londonba költöztek), új ovi, új környezet nem gondolt rá. A tesztet feltöltöm máris hogy milyen volt.
Esetleg NIPT tesztek közül van egy pár nagyobb csomag ami csomó mindenre szűr, nem tudom külföldön van e ilyen, vagy mi a megfelelője ennek.
Egyébként úgy tudom a tizedik héttől csökken a hcg, habár tényleg igen halvány a kép amit csatoltal. Esetleg másfajta teszt? Mondjuk ha doki azt mondta minden oké, akkor nem is kell agyalni ezen szerintem :)
Ez egy full erős teszt!a teszt csík gyenge a control erős.már annyi hcg van a szervezetében hogy elszívta a színt. A teszten nem kell aggódni.
Egyébként meg nipt teszt legyen de valószínű semmi baja a magzatnak.
Köszönöm szépen!
Igen, valószínűleg semmi baja, sőt szinte biztos, de tutira akar menni, amit megertek a helyében. Nem akartak meg most babát, besikerult,igy nem lett rá felkeszulve. Ezért is szeretne mindenképp a tesztet. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! 🥰
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!