Milyen ennek a kombinált tesztnek az eredménye?
PAPP-A szint: 612.70 miu/L 0.75 MoM
Szabad ß-hCG: 47.90 Ng/ml 1.36 MoM
Tarkóredő vastagsága: 2.50 mm 1.67 MoM
Kockázat Down-kór előfordulására: 1:350
Kockázat Edwards-kór előfordulására: 1:41000
12 hét 4 naposan történt a vizsgálat, 32.5 éves vagyok, 74 kg, nem dohányzom, nem vagyok cukorbeteg, nincs down-kóros a családban.
A papír végén ott van biztos, hogy az eredmény negatív mindkét betegségre.
Mert én úgy tudom, hogy a down-nál 1:250 alatt számít pozitívnak.
De én a te helyedben nem lennék nyugodt, és elmennék genetikai tanácsadásra. Remélem minden rendben lesz.
Doki nem mondott semmit?
Ez elvileg negatív, mert 1:250 alatt számít pozitívnak.
De én is elmennék genetikára, egyrészt a tarkóredő vastagsága miatt, másrészt a 350 túl közel van a 250-hez.
Nem megijeszteni akarlak, de jobb félni mint megijedni.
Egy genetikus véleménye, egy jó 4D uh sokat számít, hogy nyugodtan várhasd a babádat.
a lényeg, hogy negatív.
mégis viszonylag közel van a határértékhez. annyi, hogy valóban nem árt tüzetesen megvizsgálnia a szonográfusnak a későbbi uh-kon. valószínűleg nincs baj, de sajnos ennek a vizsgálatnak a megbízhatósága nem 100%.
Csakhogy segítsek egy picit!
PAPP-A szint:724,1miu/L 1.96MoM
Szabad ß-hCG szint:52,3 Ng/ml 1.51 MoM
Tarkóredő vastagság /NT/:1.5mm 1.1MoM
Kockázat Down-kórra: 1:26000
Kockázat Edwards kórra:kevesebb, mint 1:50000
Nekem ez a vizsgálat 11hét6 naposan készült!
Megkaptam az eredményt, de előtte bejelentkeztem egy 4d-s uh-ra, állítólag profi genetikushoz.Hiába megnyugtatóak az eredményeim állítólag, én csakis akkor, de akkor leszek teljesen nyugodt, ha áprilisban a kezembe adják a picurkámat!!!Remélem tudtam neked egy kicsit segíteni az eredményeimmel. Kívánom neked,hogy minden legyen rendben és egészséges legyen a pindurkád!!!
ezzel sokat nem segítettél szerintem. annyit írtál csak, hogy egy nagyságrendekkel kisebb kockázatot kihozó eredmény mellett sem lehetsz nyugodt. akkor a kérdezőt ez miért nyugtatná meg?
kérdező? szerintem abszolút reálisan mérted fel a helyzetet. ez az eredmény csupán annyit jelent, hogy jó (ha jól számolom 99,7% eséllyel egészséges a babád), de mégis picit nagyobb a kockázat, mint a korosztályodban megszokott.
nem lesz semmi gond, de jó ha később ki tudják zárni azt a maradék 0,3%-ot is
Az, hogy mennyitől pozitív az eredmény, attól függ, hogy melyik cég végezte a vizsgálatot!
Van,ahol 150, 250.380.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!