Gyulladt fog,lehet e ezt az antibiotikumot innom terhesen?
Sajnos az este folyamán fog gyulladásom lett,egyik fogorvos és nőgyógyász sem dolgozik hétfőig😭 van egy fajta antibiotikumom itthon,aminek a hasznalati utasítasa mar nincs meg sajnos,de neten egyebkent azt irja hogy orvosi egyeztetéssel használható terhesen is.
Ezek az összetevői :
Panklav 500 mg / 125 mg 500 mg amoxicillin (képében trihidrát), és 125 mg klavulinovoy savat (álcázott káliumsó).
Valaki aki ért hozzá?😭 aludni sem tudok.
20hetes vagyok
Csak úgy random ne szedj gyógyszert.
Hívd fel a kórházat, szülészetet ahova tartozol, ügyelet van.
Amúgy ezt sosem értettem, hogy valakinek van otthon antibiotikum. Az antibiotikumot meghatározott ideig kell szedni, aztán el is fogy. Abból nem marad csak akkor, ha nem szedted be normálisan.
Amúgy nem is értem, terhesen hogy jut eszedbe valami random antibiotikumot beszedni.
Vegyél be fájdalomcsillapítót, aztán hétfőn menj el orvoshoz.
Honnan tudod egyaltalan, hogy begyulladt? Azert, mert faj? Kozel sem biztos!
Fajdalomcsillapito, aztan fogorvos. Es majd o eldonti, hogy egyaltalan indokolt-e az antibiotikum.
Ne antibiotikumot vegyél be rá, hanem fájdalomcsillapítót - ügyeletes gyógyszertárban fogják tudni, hogy melyiket lehet a legkisebb rizikóval szedni a 2. trimeszterben.
Ha nagyon gyötör akkor fogorvosi ügyelet.
Antibiotikumnak nem nagyon kellene lennie otthon, mivel azt nem véletlenül szokták pontosan meghatározni, hogy hány darabot kell kúraszerűen szedni, különben szart sem ér. Annyit adnak, amennyit be kell venni általában, ha mégsem, akkor a maradékot vissza kell vinni a gyógyszertárba, nem otthon őrizgetni (fun fact: Angliában éltem, ott konkrétan annyi darabot kapsz, amennyi fel van írva - ha nem pont egy doboznyi, akkor le van vágva annyi darab a bliszterből, amennyi kell :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!